ADID Timiș îndeamnă cetățenii să acorde o importanță deosebită procesului de colectare separată a deșeurilor

ADID Timiș îndeamnă cetățenii să acorde o importanță deosebită procesului de colectare separată a deșeurilor

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș îndeamnă cetățenii județului să acorde o importanță deosebită asupra procesului de colectare separată a deșeurilor în această perioadă.

Astfel că, deșeurile reziduale se depozitează în pubela neagră. Regula obligatorie pentru gestionarea deșeurilor este ca sacii din coșul de gunoi sau din recipientul în care se depozitează deșeurile temporar în gospodărie se vor lega ermetic pentru a împiedica vărsarea accidentală a conținutului în pubelă. De asemenea, în pubela neagră se vor depozita și batistele, șervețelele, măștile și mănușile. Depozitarea deșeurilor se face în pubele și nu în afara lor.

Deșeurile reciclabile se depozitează în pubela galbenă sau în saci galbeni. În lipsa sacului galben, deșeurile reciclabile (hârtie, carton, metal, plastic) se pot depozita în alți saci. Regulile de depozitare în cazul deșeurilor reciclabile rămân aceleași: se golește recipientul de conținut, se clătește, se pliază, se turtește și se depozitează în sac. Sacii vor fi în mod obligatoriu legați.

Pe perioada Sărbătorilor Pascale orarele de colectare a deșeurilor reziduale și reciclabile rămân neschimbate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *