ADID și Retim au semnat contractul de gestiune a deșeurilor pentru zona zero

ADID și Retim au semnat contractul de gestiune a deșeurilor pentru zona zero

- in Locale, Slider, Stiri
0

ADID Timiş – Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri, reprezentată de preşedintele Traian Stancu şi vicepreşedintele CJT, a semnat vineri, 22 septembrie, contractul de delegare prin concesiune a serviciului de colectare-transport din zona Ghizela, cu câştigătorul licitaţiei, Retim.

Semnăm cu Retim delegarea gestiunii, în zona Zero – regiunea Lugoj – Buziaş şi comunele aferente. Sunt bucuros că după un an şi ceva de la preluarea şefiei ADID am ajuns la această importantă etapă. Mulţumesc pentru buna colaborare cu societatea Retim şi nu îmi doresc decât să continuăm activitatea în aceeşi manieră foarte bună”, a declarat vicepreședintele CJT, Traian Stancu.

Comunele din zona Lugoj numără peste 100.000 de locuitori, iar Retim promite că îşi va face treaba foarte bine. “Vom presta servicii cu mare profesionalism şi vom face un efort financiar pentru punerea în aplicare a unui sistem nou de gestiune a deşeurilor, care înseamnă colectare separată, valorificarea deşeurilor pe toate căile posibile de valorificare, astfel încât la depozitarea finală să ajungă cât mai puţine deşeuri. Ne bucurăm că am ieşit noi câştigători în această competiţie”, a explicat Gheorghe Para, director Retim.

Periodic ADID, Retim și reprezentanții primăriilor vor face publicitate la ceea ce înseamnă colectarea selectivă a deșeurilor. “Acest contract va regla, sperăm noi cel mai mult colectarea selectivă a deșeurilor. Sperăm să ajungem la un grad de colectare cât mai ridicat, într-un timp cât mai scurt. Nu că nu s-ar face acum, dar se poate și mai bine. În cadrul documentației de licitație am solicitat ca operatorii să vină cu o sumă prevăzută și pentru a face publicitate. Se va face periodic de către operatori, împreună cu noi și primării, publicitate la tot ce înseamnă colectarea deșeurilor menajere și reciclabile“, spune directorul executiv ADID Timiș, Romeo Ursu.

 

Gh. M.