Adi Sanda, șeful Secretariatului Revoluționarilor, aduce clarificări, la OUG nr. 95 din decembrie 2014

Adi Sanda, șeful Secretariatului Revoluționarilor, aduce clarificări, la OUG nr. 95 din decembrie 2014

- in Social
0

Timișoreanul Adi Sanda, șeful Secretariatului Revoluționarilor și secretar de stat în Guvernul Ponta, a adus clarificări în ceea ce privește OUG nr. 95 din decembrie 2014.

Sanda susține în document următoarele:

“În vederea clarificării unor aspecte de interes imediat, vă comunicăm faptul că prin OUG nr.95/2014, Răniţii, Reţinuţii, Luptătorii cu Rol Determinant şi Urmaşii de erou-martir vor beneficia de toate drepturile prevăzute de lege. Luptătorii Remarcaţi prin Fapte Deosebite, care nu obţin calitatea de Luptători cu Rol Determinant nu beneficiază de indemnizaţia de gratitudine de 1,10 dar rămân cu toate celelalte drepturi prevăzute de lege, inclusiv cu acordarea unei indemnizaţii lunare, adăugată la pensia pentru limită de vârstă, echivalentă cu un coeficient de 0,6.

Nu se depun dosare noi pentru obţinerea certificatelor de Luptător cu Rol Determinant. Luptătorii Remarcaţi prin Fapte Deosebite, care îndeplinesc în mod real condiţiile prezentei legi, pot depune cereri pentru noua calitate. Cererile privind obţinerea calităţii de Luptător cu Rol Determinant se vor depune în condiţiile şi la termenele prevăzute de Normele de aplicare a OUG nr.95/2014, unde se va regăsi şi modelul ce urmează a fi completat.

Denaturările şi ameninţările proferate de aceasi aşa-zişi ”reprezentanţi” ai unor revoluţionari şi  a unor pseudo-lideri obişnuiţi cu arta manipulării erau de aşteptat pe fondul practicilor oneroase ale celor care au pătat demnitatea Revoluţiei Române. Anunţăm din nou, pe această cale, decizia fermă a Guvernului României de a opri şi sancţiona orice raport moral şi material legat de adevărul istoric şi meritele reale ale celor care şi-au câştigat  respectul şi recunoştinţa unui stat eliberat dintr-un regim autocratic, integrat, prin sacrifiu şi jertfă, lumii libere, democratice.

Am luat notă cu surprindere şi profundă dezamăgire de atitudinea unor revoluţionari şi a unor preşedinţi de asociaţii ale revoluţionarilor, pe care i-am informat detaliat, personal, înainte de apariţia OUG 95/2014, asupra ideilor şi mecanismelor acestui document menit să declanşeze un mult aşteptat demers de curăţenie, de revenire la morală şi adevăr. Aceşti oameni ştiau şi au fost de acord cu propunerile transpuse în Ordonanţă, dar, după apariţia acesteia, în loc să le explice beneficiarilor legii şi să clarifice nelămuririle cu privire la noul act normativ, insistă în dezinformare şi abuz verbal. Las domniilor lor să vă comunice, ce au de ascuns în spatele agitaţiei pe care o provoacă.

Guvernul României, consecvent angajamentelor asumate, nu tolerează neadevărul, impostura, abuzurile şi presiunile nejustificate, indiferent de domeniul său subiectul particular în care apar. Acest fapt a putut fi constatat şi în urma dialogului purtat de reprezentanţii executivului cu delegaţia revoluţionarilor. Guvernul este interesat de rezolvarea situaţiei create în urma unor ani de ambiguităţi şi putem spune, de ilegalităţi grosolane, este interesat de deplină lămurire a plăţii indemnizaţiilor şi a altor drepturi din 1990 până azi, inclusiv prin acţiunea de documentare a Corpului de Control al primului-ministru începută recent.

Cei care au trăit cu adevărat momentul Decembrie 1989, nu în calitate de spectatori pasivi sau telespectatori, ştiu că au fost, poate, zeci de mii de oameni care şi-au asumat riscuri supreme, au manifestat şi au ieşit în stradă înainte de fuga dictatorului, în timp ce după data de 22 decembrie 1989 au ieşit din case aproape toţi locuitorii ţării. Ce putem face? Să acordăm titluri şi drepturi, în numele recunoştinţei fireşti datorate celor ce au schimbat destinul ţării, absolut tuturor celor care s-au simţit eliberaţi, de frică şi de sistemul represiv, doar după ce momentele cu adevărat eroice ale unei Revoluţii autentice se consumaseră, eventual după ce se lămuriseră că revenirea lui Ceauşescu nu mai era posbilă ?

OUG nr.95/2014 contribuie la o selecţie corectă, clară, riguroasă, intransig”, arată documentul semnat de Adi Sanda.

G. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *