Adi Orza în PNL rămâne doar o utopie! Fostul viceprimar al Timișoarei pare pregătit pentru o nouă confruntare cu Nicolae Robu, în 2016

Adi Orza în PNL rămâne doar o utopie! Fostul viceprimar al Timișoarei pare pregătit pentru o nouă confruntare cu Nicolae Robu, în 2016

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Fostul viceprimar PNȚCD al Timișoarei, actualul consilier local independent, Adi Orza a anunțat solemn că nu a bătut și nu va bate niciodată palma cu liberalii. Asta chiar dacă PNL Timiș sub conducerea lui Nicolae Robu și Dan Popa i-au propus mai multe variante: candidat la primăria din Șag sau chiar viceprimar al Timișoarei. Orza pare să fi cântărit bine variantele și în cele din urmă a decis. Nu mai suportă înregimentarea politică și gata. Așa că dacă va candida a doua oară pentru fotoliul de primar al Timișoarei o va face doar din postura de independent.

„De când am devenit independent am primit diverse oferte. Cred că cea mai bună soluție este însă să rămân în continuare o voce independentă. Cred că asta își doresc cetățenii. Clasa politică regresează din punct de vedere democratic prin diverse legi ce există. Consilierii locali dacă nu sunt de acord cu președintele de oragnizație se pot trezi fără sprijin politic. Primarii se aleg doar dintr-un tur, președinții de consilii județene nu se mai aleg direct, ci indirect. Regresăm din punct de vedere democratic. Cred că cel mai corect este să facem în așa fel încât să existe voci care să aibă curajul să spună lucruri pe care o persoană înregimentată politic nu îl are. Dacă voi ma candida și unde voi candida  o să anunț după o analiză personală. Momentan nu am decis nimic. Indiferent ce s-ar întâmpla vreau însă să rămân o voce independentă”, a declarat consilierul local Adrian Orza.

În 2012 pe un val USL fără precedent Adi Orza a pierdut lupta cu Nicolae Robu pentru fotoliul de primar al Timișoarei. Robu nu a reușit să adune 50% dintre voturile valabil exprimate de timișoreni, dar legea electorală schimbată înainte de 2012 a făcut imposibil un al doilea tur de scrutin.

FOTO: Augustin Leahu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *