Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, va avea statuie în zona Flora din Timișoara

Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, va avea statuie în zona Flora din Timișoara

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, care a murit în această primăvară din cauza Covid-19, va avea statuie în centrul Timișoarei. Ieri, Consiliul Local Timișoara a aprobat un proiect de hotărâre în vederea amplasării unui „Monument de for public Adi Bărar-Marea Trecere”.

Statuia va fi amplasată pe domeniul public al Timișoarei în zona Flora, în incinta Parcului Alpinet, după ce vor fi obținute toate avizele necesare, inclusiv de la Direcția de Cultură Timiș.

Adi Bărar va avea un monument în centrul Timișoarei ca urmare a implicării revoluționarului Corneliu Vaida. Astfel, toate costurile legate de realizarea acestui monument vor fi suportate din fonduri private și sponsorizări, urmând ca în viitor monumentul să fie donat Municipiului Timișoara.

Este un monument la scară 1 la 1, din bronz, care-l va reprezenta pe Adi Bărar și chitara sa. Această statuie, printr-un act de donație, va intra în proprietatea Primăriei Timișoara. Lucrările vor dura aproximativ trei luni și mă gândesc că în toamnă vom putea face inaugurarea monumentului. Cred că va reprezenta un punct de atracție. Mi-aș dori ca încet, încet să fie montate cât mai multe statui pe Aleea Muzicienilor din zona Flora, iar această statuie să fie chiar un început pentru un muzeu al rock-ului la Timișoara”, a afirmat Corneliu Vaida, prezent la plenul de ieri.

Adi Bărar a pus bazele formației Cargo în anul 1985, trupă care ulterior va face istorie în rock-ul românesc. A decedat la Spitalul Județean Timișoara, în data de 8 martie, la vârsta de 61 de ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *