Adela Dinu, timișoreanca ce a făcut minuni pentru femeile bătute din România, premiată post-mortem la nivel european

Adela Dinu, timișoreanca ce a făcut minuni pentru femeile bătute din România, premiată post-mortem la nivel european

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0
adela dinu

Adela Dinu, femeia din Timișoara care a făcut minuni pentru femeile bătute din România, a fost premiată post-mortem la nivel european, pe data de 1 decembrie. Adela Dinu s-a stins din viață la începutul acestui an, după ce a fost diagnosticată cu leucemie.

Asociația pentru Promovarea Femeii din România, pe care Adela Dinu a înființat-o, anunță că la Bruxelles a fost organizată ceremonia de premiere “Women of Europe Awards”, aflată la prima ediţie, ce reprezintă o nouă iniţiativă de recunoaştere şi evidenţiere a contribuţiei femeilor în promovarea la nivel naţional şi european a drepturilor femeii şi creşterea calităţii vieţii a persoanlor aflate în dificultate.

Juriul format din nume importante la nivel european a declarat-o câştigătoare la categoria Woman in Action pe Adela Dinu, fondatoarea Şcolii Naţionale a Femeilor Manager.

Adela Dinu este prima femeie din Europa care primeşte această importantă recunoaştere pentru toate acţiunile desfășurate la nivel naţional şi european în promovarea drepturilor femeii, în creşterea calităţii vieţii acestora prin educaţie, aducând o contribuţie semnificativă în emanciparea a mii de femei din România şi Europa. A dezvoltat o nouă abordare de management bazată pe egalitatea de gen, care a fost transmis la peste 3.000 de femei manageri și antreprenori din Europa.

A iniţiat şi a coordonat primul proiect de lege din România în domeniul violenţei domestice care a și devenit prima lege (legea 217/2003) din țara noastră prin care se recunoaște că violența în familie este un act împotriva drepturilor femeilor.

Premiul a fost primit în numele Adelei de către Vasile Moldovan, director executiv al Asociației pentru Promovarea Femeii din România.

Am lucrat mai bine de 16 ani alături de Adela și cu toate acestea îmi este geu să știu ce ar fi spus ea acum, pentru că era mereu inovativă și surprinzătoare. A fost un spirit cu adevărat European. A fost o minte sclipitoare și un spirit neobosit în promovarea drepturilor femeii. Ar fi fost extrem de fericită să fie aici și v-ar fi felicitat pentru extraordinara idee de a organiza un asemenea eveniment. Ea a considerat întotdeauna că într-o lume profund masculină este atât de necesar să promovăm modele feminine de reușită. Ar fi folosit acest premiu, pentru a încuraja oamenii să promoveze modele feminine. Prin munca ei a promovat modele feminine de management, a încurajat femeile să își asume modele feminine de management bazate pe cooperare, solidaritate, respect față de ceilalți și față de viață în general. Societatea viitorului nu poate fi altfel decât o societate bazată pe egalitate de gen, pe roluri și drepturi egale între femei și bărbați. Aceasta este moștenirea pe care noi, bărbați și femei împreuna trebuie să o lasăm copiilor noștrii și generațiilor viitoare”, a afirmat Vasile Moldovan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *