Actorul Marcel Iureș, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara: “Orice artist vrea să plece cu mâinile goale”

Actorul Marcel Iureș, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara: “Orice artist vrea să plece cu mâinile goale”

- in Actualitate, Cultura, Educatie, Locale, Stiri
0
marcel iures

Universitatea de Vest din Timișoara are un nou membru de onoare, începând de astăzi. Este vorba de Marcel Iureș, celebrul actor de teatru și film, care a primit titlul de Doctor Honoris Causa Artis al instituției de învățământ superior din capitala Banatului.

Actorul a precizat, înainte de ceremonie, că are mari emoții, fiind prima distincție de acest gen primită, și a afirmat că i se pare un lucru “extraordinar” ce i se întâmplă.

Noi, artiștii, trebuie să plecăm cu buzunarele goale din această lume, pentru că asta înseamnă că am dat tot ce am putut. În viață am făcut multe lucruri la nervi și la frică, printre care și înființarea teatrului independent Act. Cred că mi-am respectat toate cuvintele pe care le-am scos pe gură“, a declarat Marcel Iureș, în timpul ceremoniei de acordare a distincției de Doctor Honoris Causa Artis.

Marcel Iureș este cel  mai bun actor român cotat la Hollywood, jucând alături de Tom Cruise, Bruce Willis, Nikole Kidman sau Brad Pitt.

În această seară, de la ora 19.30, Marcel Iureș poate fi văzut pe scena Operei Naționale Române din Timișoara, unde va juca în spectacolul “N-ai tu treabă!”.