Actorul Ion Caramitru: “Timișoara, orașul schimbărilor profunde din istoria țării”. Câți artiști vin la Gala Premiilor UNITER

Actorul Ion Caramitru: “Timișoara, orașul schimbărilor profunde din istoria țării”. Câți artiști vin la Gala Premiilor UNITER

- in Cultura, Locale, Slider, Social, Stiri
0

Gala Premiilor UNITER, eveniment organizat pentru prima dată la Timișoara, aduce în oraș peste 600 de invitați, dintre care 300 de artiști. Evenimentul are loc la Teatrul Național din Timișoara, cu sprijinul financiar al Primăriei Timișoara.

Actorul Ion Caramitru, președintele UNITER, a afirmat, astăzi, că această gală a ajuns la ediția cu numărul 25 și a inițiat-o atunci când avea 50 de ani.

“Din când în când, Gala își ia cortul la spinare și poposește în câte un teatru dispus să-i lase ușile deschise pentru a-și etala vedetele. La 25 de ani de viață, sărbătorim Gala la Timișoara, orașul schimbărilor profunde din istoria țării. Capitală culturală a Europei”, a precizat Ion Caramitru, în cadrul unei conferințe de presă organizată de Teatrul Național din Timișoara.

Nicolae Robu i-a propus actorului să organizeze Gala Premiilor UNITER și în anul 2021, la Timișoara, când vom fi Capitală Culturală Europeană. Însă, Caramitru a venit cu altă sugestie: să fie organizată în capitala Banatului ședința anuală a Parlamentului European al Culturii, peste patru ani.

Zece premianţi, 33 de nominalizaţi şi peste 600 de invitaţi din Bucureşti şi din ţară sunt aşteptaţi în data de 8 mai, începând cu ora 21.00, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara pentru a sărbători performanţa în teatrul românesc.

Spectacolul-eveniment va începe la ora 21.00 şi va fi transmis în direct pe TVR1, TVR HD, TVR Internaţional, Radio România Cultural şi online pe www.uniter.ro şi www.tvr.ro.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *