Acțiuni de prevenire a consumului de droguri în școlile din Timiș

Acțiuni de prevenire a consumului de droguri în școlile din Timiș

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Campania „Împreună pentru o comunitate mai sigură” derulată de polițiștii din Timiș, în mediul rural, continuă. Pentru o informare benefică, polițiștii timișeni abordează subiecte, ale căror consecințe sunt vizibile în societate.

Astfel, marți, 7 mai, poliţiştii  Biroului de Analiza şi Prevenire a Criminalităţii s-au deplasat în localitatea Pișchia, unde au purtat discuţii cu elevii Școlii Generale din localitate în scopul prevenirii consumului de droguri. „Discuțiile purtate cu elevii au avut drept scop conştientizarea, asupra riscurilor consumului de droguri în general şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive în special, precum şi asupra eficienţei strategiilor complementare de petrecere a timpului liber. Polițiștii au abordat situații atât despre consecințele consumului de droguri în ceea ce privește sănătatea cât și din prisma infracționalității”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

De asemenea, la finalul discuțiilor, le-au fost distribuite materiale informativ – preventive, ce constau în flayere, afișe și pliante.