Acțiune în Jimbolia. Polițiștii au găsit brazi vânduți fără bon fiscal și carne depozitată necorespunzător. Au fost lăsați și câțiva șoferi fără permise de conducere

Acțiune în Jimbolia. Polițiștii au găsit brazi vânduți fără bon fiscal și carne depozitată necorespunzător. Au fost lăsați și câțiva șoferi fără permise de conducere

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii din Jimbolia, Sânnicolau Mare, rutieriști si cei ai Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Timiș, împreună cu lucrători ai Registrului Auto Român, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Timiș și A.N.S.V.S.A, au organizat miercuri, între orele 08:00 – 13:00, o acțiune cu efective mărite în orașul Jimbolia, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, creșterei vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal și prevenirii evenimentelor rutiere negative.

Astfel au fost legitimate 170 de persoane, controlate 120 de autovehicule și au fost efectuate 73 de testări cu aparatul etilotest. Au fost efectuate verificări și în piața agroalimentară din orașul Jimbolia, fiind controlate patru supermarketuri, un depozit de carne și alte trei societăți comerciale care comercializează produse din carne.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 39.480 de lei, dintre care 91 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R. Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 3 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare“, spun reprezentanții IPJ Timiș.

De asemenea, în urma controalelor efectuate de către reprezentanții D.S.P. și D.S.V. la un depozit de carne și la o societate comercială au fost identificate mai multe kilograme de produse din carne si derivate ale acestora care erau supuse comercializării deși erau depozitate sau ambalate necorespunzător, fiind aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.200 de lei, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. În piața agroalimentară au fost verificați și comercianții care ofereau spre vânzare pomi de Crăciun, ocazie cu care s-a stabilit că, deși brazii erau deținuți legal, vânzarea se realiza fără emiterea de bonuri fiscale, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.500 de lei, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal și confiscată suma de 746 de lei, bani rezultați din vânzarea brazilor fără bon fiscal.

Acest gen de activități vor fi desfășurate și în perioada următoare, pentru prevenirea faptelor antisociale.

Foto: arhiva

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *