ACS Poli Timișoara – statistica turului

ACS Poli Timișoara – statistica turului

- in Locale, Sport, Stiri
0

ACS Poli Timișoara a încheiat un tur dificil de campionat, în care alb-violeții au fost mezinii Ligii a III-a, seria a IV-a. Cele unsprezece puncte din clasament ne plasează pe penultima poziție, ceea ce ne face să regretăm și mai mult meciurile pierdute la limită precum cel de la Pecica, cel cu Chișineu Criș sau egalul cu Cetate Deva. “La fel de adevărat este că tinerii noștri jucători au avut mari dificultăți în deplasare, unde au câștigat un singur punct pe terenul de joc!, explică Levente Balint.

Este deja bine știut că Poli s-a bazat doar pe tinerii jucători formați de club în aceste ultime luni. Cel mai în vârstă jucători folosit a fost Cristian Pădurariu, care împlinise în martie 22 de ani. Cel mai tânăr a fost Octavian Tașcă, care avea încă 16 ani când a intrat pe teren în meciul de la Dăești. La 23 august, când a început sezonul, media de vârstă a echipei era de 19,6 ani. Vârsta medie a Ligii a III-a, seria a IV-a era de 24,2 ani, cea mai apropiată formație ca medie de vârstă fiind LPS Cetate Deva, cu 22,1 ani. Jucătorii nu caută alibiuri, însa aceasta este realitatea lotului nostru.

Există un integralist în lotul echipei ACS Poli, tocmai unul dintre „veterani”, anume Sinișa Sporin. Acesta n-a ratat niciunul din cele 1350 de minute din acest tur de campionat, jucând unde a fost nevoie de el – fundaș dreapta, fundaș stânga, fundaș central sau la închidere. El este urmat de Adrian Chiriac, tânărul născut în 2002 având fiind și el prezent în toate partidele, însă nu și integralist, cu 1186 de minute. Ceilalți jucători care au trecut de borna celor 1000 de minute sunt Octavian Mosoarcă (1080), Lucian Oprea (1068), Denis Dorobanțu (1062) și Nafi Iseini (1003).

“Alb-violeții au înscris doar 13 goluri în turul campionatului, lider fiind Sebastian Velcotă, cu cinci reușite. El este urmat de Iseini și de Remi Ochea, cu câte două, în vreme ce Sporin, Oprea, Popa și Dorobanțu au înscris toți câte odată. În ceea ce privește pasele de gol, Sporin a fost decisiv în trei rânduri, Iseini în două, iar Românu, Velcotă, Popa, Chiriac și Ochea câte o dată”, mai spune Levente Balint.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *