ACL face acuzaţii grave în Timiş

ACL face acuzaţii grave în Timiş

- in Actualitate, Locale
0

Primele reclamaţii privind posibile fraude au şi apărut. Reprezentanţii ACL Timiş asesizat Biroul Electoral Judeţean privind o posibilă infracţiune de fraudă, unde ar fi fost aduse aproximativ 20 de persoane, în mod organizat, pentru a vota la Remetea Mare.

”În localitatea Remetea Mare au fost sesizate aproximativ douăzeci de persoane neidentificate care au intrat atât în incinta secţiei de votare nr. 513 pentru a vota, fiind fost aduşi la vot în mod organizat, cu microbuze precum şi cu un autoturism cu inscriptia „Victor Construct”, societate de constructii inregistrata in judetul Botosani. Față de cele învederate mai sus, vă solicităm să efectuați cercetările necesare si să luați măsurile prevăzute de lege care se impun CU MAXIMĂ URGENŢĂ întrucât există suspiciuni de fraudare la scară largă a procesului de votare pe raza secţiei amintite ”, se arată în sesizarea ACLTimiş.

Tot reprezentanţii ACL Timiş au sesizat existenţa unui panou electoral în curtea Liceului Agricol. Aceştia au anunţat că vor depune o plângere, în cel mai scrut timp, la BEJ Timiş.

Reprezentanţii ACL Timiş au mai sesizat Biroul Electoral Judeţean să verifice o secţie de votare din Variaş, unde urna afost desigilată la ora deschiderii secţiei de votare.  ”Sesizare prin care, în baza prevederilor Legii nr. 370 din 2004 republicatăpentru Alegerea Preşedintelui României, vă solicităm să efectuați verificări în secția de votare 586din Variaş cu privire la împrejurarea că urna secţiei a fost desigilată de la ora deschiderii secţiei de votare şi până la ora 12 aproximativ. Ulterior, un observator aflat în secţie a semnalat acest lucru şi urna a fost sigilată conform dispoziţiilor legale. Menționăm că datele generale colectate de reprezentanții ACL Timiș indică posibile fraude electorale săvârșite pe raza secţiei de votare menționate. Această împrejurare poate indica și posibilitatea săvârșirii unor infracțiuni electorale conform Codului Penal ”, se arată în sesizare.

urna

O altă sesizare depusă de către reprezentanţii ACLTimiş a fost după ce în localitatea Denta au fost identificate mai multe persoane care după ce au votat au fost văzuţi primind bani şi băuturi alcoolice. ”În localitatea Dentaau fost sesizate persoane neidentificate care au intrat în incintele secţiilor de votare nr. 380si381 pentru a vota. Ulterior votarii, toti au intrat in clubul vanatorilor aflat in vecinatate, unde au fost vazuti primind sume de bani si bauturi alcoolice ca recompensa pentru vot”, se arată în sesizare.