ABSURD În timp ce școlile din Timișoara nu au spații suficiente, primăria a vrut să dea o clădire Universității de Vest. Care este motivul

ABSURD În timp ce școlile din Timișoara nu au spații suficiente, primăria a vrut să dea o clădire Universității de Vest. Care este motivul

Lipsă de comunicare între Primăria Timișoara și Inspectoratul Școlar Timiș. Municipalitatea a promis că va realiza o parcare supraetajată în zona Oituz, pe terenul care aparține universității, doar că UVT vrea ceva în schimb.

Ieri, pe masa aleșilor locali a stat un proiect de hotărâre care prevedea ca UVT să primească terenul și clădirea în care funcționează fostul Liceul CFR în schimbul terenului din zona Oituz. Proiectul nu a trecut, deoarece consilierii locali PSD s-au opus, iar astăzi, Inspectoratul Școlar Timiș a organizat o conferință de presă pentru a-și exprima punctul de vedere.

Aura Danielescu, șefa ISJ Timiș, nu este de acord ca Primăria Timișoara să ofere clădirea fostului Liceu CFR Universității de Vest, pentru că nu puține sunt școlile din oraș care au spații insuficiente. Prin urmare, există și un număr mare de elevi care fac ore de după-amiază.

Danielescu i-a făcut și o propunere liberalului Marilen Pirtea, rectorul UVT: să cedeze gratuit terenul din zona Oituz, astfel încât Primăria Timișoara să poată construi parcarea supraetajată promisă.

“Cei de la Universitatea de Vest din Timișoara ar trebui să dea bucățica de teren de pe Oituz gratuit, nu la schimb. Nu ne opunem dezvoltării Timișoarei, dar sunt convinsă că se va găsi o soluție fără să forțăm învățământul preuniversitar să cedeze din puținele spații pe care le are. Poate că ar fi fost bună o dezbatere pe acest subiect”, a explicat Aura Danielescu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *