Aberație în Piața Libertății: Amendați pentru spargeri ilegale, în plin șantier

Aberație în Piața Libertății: Amendați pentru spargeri ilegale, în plin șantier

- in Eveniment, Locale
0

În mijlocul unui imens șantier, chiar în Piața Libertății din Timișoara o firmă a fost amendată drastic pentru că a executat lucrări și spargeri ilegale pe domeniul public.

“Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat verificări și au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 2.000 lei, conform HCL 13/2009 privind lucrările tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public, societății AHM-Smartel SRL, care executa lucrări în Piața Libertății nr. 4, fără a deține permis de spargere”, spune Daniela Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

Poliția Locală atenționează că toate lucrările tehnico-edilitare care afectează domeniul public (străzi, spații verzi, parcuri) se pot executa numai după obținerea permisului de spargere eliberat de serviciul de specialitate din cadrul Direcției Drumuri şi Transporturi. Societăţile comerciale care execută lucrări tehnico-edilitare în municipiul Timişoara sunt obligate ca înaintea demarării lucrărilor să preia amplasamentul de la primărie.

Plata taxei pentru obţinerea permisului de spargere se face la depunerea documentaţiei. Nerespectarea prevederilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 la 2.500 lei.