ABAB va igieniza canalul Bega și râurile Timiș, Bârzava, Sebeș și Cerna

ABAB va igieniza canalul Bega și râurile Timiș, Bârzava, Sebeș și Cerna

- in Administratie, Locale, Stiri
0

ABAB – Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) – va interveni săptămâna viitoare la igienizarea canalului Bega, a râului Timiș, a râurilor Bârzava, Sebeș și Cerna, pentru a îndepărta depozitele necontrolate de deșeuri apărute pe maluri și pentru a evita antrenarea acestora în cursul de apă.

Prin acest mod, ABA Banat vine din nou în ajutorul administrațiilor locale să gestioneze regimul deșeurilor din cursurile de apă. Zonele în care se vor deplasa angajații ABA Banat – Sistemele de Gospodărire a Apelor Timiș și Caraș-Severin sunt:
Uzina Hidroelectrică Timișoara – Piața Badea Cârțan (intravilanTimișoara)
Zona Iosefin – Pod Modoș (intravilanTimișoara)
Zona Casei de Cultură Lugoj (intravilan Lugoj)
Zona Pieței Agroalimentare (intravilan Lugoj)
Zona Gării de Nord-aval intrare cartier Câlnic (Reșița)
Zona Pieței Agroalimentare ( intravilan Caransebeș)
Zona Pieței Hercule (intravilan Băile Herculane)
Deplasările pe teren vor fi efectuate în echipe de doi angajați, echipați cu măști și mănuși, conform măsurilor impuse de starea de urgență.

Prin exemplul personal pe care-l dăm cu aceste acțiuni, atenționăm din nou autoritățile publice locale să desfășoare activități de igienizare a cursurilor de apă ori de câte ori e necesar, cât și acțiuni de monitorizare pentru a preveni depozitarea deșeurilor pe malurile cursurilor de apă, care la ape mari ar putea fi antrenate de apă, creând blocaje în dreptul lucrărilor hidrotehnice sau a podurilor, ceea ce poate duce la inundații. Suntem alături de cetățeni, dar și aceștia trebuie să înțeleagă că nu doar instituțiile publice au responsabilități față de mediu, față de apă, ci fiecare dintre noi avem”, a explicat Titu Bojin.

ABA Banat nu are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor de pe maluri și din cursurile de apă, ci întreținerea albiilor și a malurilor acestora. Conform legislației în vigoare această obligație revine autorităților publice locale, care sunt direct responsabile cu gestionarea regimului deșeurilor în arealul administrat. Totuși, ABA Banat, va participa la aceste acțiuni detaliate mai sus, având convingerea că și comunitatea locală se va mobiliza în acest demers important.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *