A servi mai presus de sine – 90 de ani de mișcare rotariană la Timișoara

A servi mai presus de sine – 90 de ani de mișcare rotariană la Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Un mare eveniment va avea loc la Filarmonica Banatul vineri, 17 mai, de la ora 15.00, cu ocazia aniversării a 90 de ani de la înființare și 25 de ani de la reînființarea Rotary Club Timișoara. Clubul Rotary Timişoara a investit în România peste 3 milioane de euro, între 1994 – 2004 – 2019 de activitate nouă, peste 1.8 milioane fiind sume atrase din exterior.

Proiectele din primii 10 ani din domeniul social au vizat dotarea centrelor sociale pentru copii, bătrâni, persoane cu dizabilități, copii cu SIDA, totul sub sloganul “A servi mai presus de sine”

Prezentăm cateva din organizatiile din domeniul social care au beneficiat de sprijin în acești ani:

Fundaţia Timişoara’89, Căminul de copii preşcolari infectaţi cu HIV din Reşiţa, Fundaţia „Grijă pentru bunici” din Oradea, Centrul pentru copii cu dizabilităţi mintale din Moldăreşti, Râmnicu Vâlcea, Căminul de bătrâni Inocențiu Klein din Timişoara, Şcoala specială din Recaş, Fundația „Pentru Voi” Timisoara , Asociaţia „17 Decembrie” din Timişoara, Fundaţia „Rudolf Walter” – Timişoara, Caminul Spital de la Gavojdia, Casa cu ferestre deschise Timisoara, Centrul pentru distrofici Timișoara.

De asemenea, vor fi marcați 90 de ani de mișcare rotariană la Timișoara.Sub egida Rotary Inspiră Comunitatea, manifestarea internațională îi va reuni atât pe rotarieni, cât și pe partenerii lor – organizații și companii – ce joacă un rol definitoriu în societatea timișoreană.

Evenimentul va evoca istoria clubului Rotary Timișoara, lansarea monografiei Rotary Timișoara 90 și va cuprinde un recital oferit de studenții Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara.

Rotary Club Timișoara s-a reînființat în 1994 în urma unor acțiuni și vizite ale unor timișoreni în Franța și a contactului cu cluburi franceze.

Reînființarea clubului din Timișoara s-a datorat implicării deosebite a lui Jacky Cathala de la Rotary Club Carmaux din Franța, District D1700 și a Valeriu Cîrpanu, primul președinte al Rotary Club Timișoara.

În 21 mai 1994, a avut loc cartarea clubului Rotary Timișoara. Încă de la început, Clubul s-a implicat în acțiuni umanitare, în folosul comunității: medici francezi au venit și au operat gratuit în clinică de oftalmologie din Timișoara, medici români au făcut stagii de formare profesională în Franța, cluburile Rotary partenere au donat echipament medical spitalelor timișorene.

Gh. M.