A luat ŞPAGĂ? Note modificate din pix de un profesor de la Colegiul “Loga” din Timişoara. De ce se ceartă directoarea şcolii cu jumătate din cadrele didactice

A luat ŞPAGĂ? Note modificate din pix de un profesor de la Colegiul “Loga” din Timişoara. De ce se ceartă directoarea şcolii cu jumătate din cadrele didactice

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
note modificate

Situaţie de-a dreptul incredibilă la una dintre cele mai bune şcoli din Timişoara. O profesoară de Limba Latină de la Colegiul Naţional “C. D. Loga” a modificat din pix notele unui elev care provine dintr-o familie cunoscută în oraş. Astfel, după ce i-a dat doi de patru liceanului pentru că nu a prezentat referatele şi i-a încheiat media, dascălul a revenit asupra situaţiei lui şcolare. Astfel, în loc să taie cu o linie peste cele două note, aşa cum prevede legea, profesoara a făcut din nota patru nouă, iar media i-a urcat elevului de la cinci la nouă.

Totul s-ar fi întâmplat în ultimul semestru din anul şcolar precedent. Directoarea a aflat de situaţie, dar a făcut-o publică abia după ce a început acest an şcolar. Profesoara de Limba Latină a încercat să se apere şi a spus că i-a modificat notele elevului pentru că a primit referatele ulterior. Însă, consiliul de administraţie a decis să-i acorde dascălului calificativul insatisfăcător. Profesoara nu a fost mulţumită, astfel că a depus contestaţie, pe care o analizat-o, aşa cum spune legea, o comisie de evaluare formată din mai mulţi profesori din unitatea de învăţământ. Aceştia au decis că dascălul merită calificativul bine.

De aici a început un război între directoarea Colegiului Naţional “C. D. Loga” din Timişoara şi jumătate din cei 60 de profesori care predau aici. Dascălii o acuză pe Mariea Ştefan că le vorbeşte urât, nu-i respectă, îi jigneşte, lucruri care se întâmplă încă de când a fost numită ca director la şcoală. În speranţa că lucrurile se vor rezolva, profesorii au trimis şi un memoriu Ministerului Educaţiei în care se plâng de modul în care îi tratează Mariea Ştefan.
12201043_10203397311053067_1432750532_n

“Noi nici nu avem voie să ne comportăm cu copiii aşa cum se comportă dumneaei cu noi. Nu cred că mai există cale de întoarcere. Nu cred că ar trebui să avem un astfel de director, cred că Loga nu merită să aibă un astfel de director, care se comportă aşa”, a explicat, astăzi, Violeta Craina, profesor în cadrul şcolii. “I-am comunicat doamnei directoare că nu respectă profesorii şcolii, ni se adresează într-un mod în care noi nu vorbim cu elevii noştri. Ne spune că suntem o ruşine pentru Loga, că ar putea să intre în puşcărie directori care au fost în şcoală, unor părinţi le-a spus că provin din familii needucate. Nu e firesc să te adresezi nimănui în acest fel”, consideră şi Johanna Schwighoffer, profesor de Logică.

Însă, Mariea Ştefan consideră că nu are de ce să-şi dea demisia pentru că nu ar fi greşit cu nimic. “Profesorii sunt supăraţi din cauza fermităţii cu care le-am vorbit. Dar vă spun, aş repeta această atitudine fermă, dacă m-aş confrunta din nou cu o astfel de situaţie. Aşa este stilul meu, de a fi foarte directă, de a vorbi deschis, ferm, autoritar, e felul meu de a conduce. Eu nu am niciun conflict cu profesorii, doar mi-am îndeplinit atribuţiile de director. S-a aruncat constant cu pietre în mine în ultima perioadă, dar mi se pare extrem de interesant un aspect care prea puţin este luat în considerare, modul în care au fost modificate acele note. Probabil că i-am deranjat de la început pe unii profesori, pentru că sunt un om mai exigent. Am spus şi repet, ceea ce au făcut acei profesori din comisia de evaluare este o ruşine pentru Loga”, a declarat Mariea Ştefan.

Inspectorul Şcolar Timiş nu a vrut să intervină în acest scandal.