A inceput scoala cu proteste si sali de clasa in containere, la Timisoara

A inceput scoala cu proteste si sali de clasa in containere, la Timisoara

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
banatean

Prima zi de școală a început cu mai multe proteste în cel puțin două școli din Timișoara. Este vorba de Liceul Teoretic “Bartok Bela” și Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”, unde învățătorii care predau în limba minorităților naționale nu mai au voie să predea și limba română, după ce recent a fost adoptată o ordonanță de Guvern în acest sens.

Nemulțumiți de această prevedere, zeci de învățători din cele două unități amintite, care predau la clasele primare cu predare în limba germană și maghiară, au participat la festivitățile de deschidere a noului an școlar purtând banderolae albe pe brațe.

Marți, 11 septembrie, dascălii și-au propus să boicoteze alături de părinți această ordonanță. Între timp, Inspectoratul Școlar Timiș caută o soluție.

Peste 100.000 de școlari și preșcolari s-au reîntors în bănci astăzi, în unitățile de învățământ din județul Timiș. Aproximativ 150 dintre elevi, înscriși la Școala Generală Nr. 30 din Timișoara, vor învăța în șase containere cumpărate de primărie cu 100.000 de euro și apoi transformate în săli de clasă.