A început numărătoarea inversă pentru senatorul USR fără facultate, Raoul Trifan

A început numărătoarea inversă pentru senatorul USR fără facultate, Raoul Trifan

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica i-a trimis o notificare senatorului fără facultate, Raoul Trifan (URS) prin care îl somează să-și retragă acuzațiile aduse la adresa sa pe Facebook ori să le probeze. Dacă nu, șeful CJT îl dă în judecată. Senatorul fără facultate a avut două postări pe pagina sa de Facebook prin care îl acuză pe președintele CJT, Alin Nica că deturnează banii pentru “Timișoara Capitală Culturală”. Astfel că, Nica i-a trimis o notificare prin care îi cere senatorului fără facultate să retracteze toate acuzațiile, în termen de 12 ore.

Notificare prin care vă solicit ca, în termen de 12 ore de la data prezentei:

  1. să procedați la retractare informațiilor acuzative formulate la adresa subsemnatului, prin articolele publicate în data de 11.06.2022 și în data de 15.03.2022 pe pagina dumneavoastră de Facebook și, totodată, să încetați orice fel de declarații publice denigratoare cu privire la persoana subsemnatului și la activitatea pe care o desfășor în calitate de Președinte al Consiliului Județean Timiș;
  1. să indicați, în concret, care sunt dovezile ce stau la baza acuzelor formulate și care justifică publicarea celor două articole în spațiul public. 

În acest sens, fac precizarea că articolele ante-menționate conțin judecăți de valoare și informații fără bază factuală, false și denigratoare cu privire la organizarea evenimentului ”Timișoara-Capitala Culturală Europeană” și cu privire la activitatea pe care o desfășor în calitate de Președinte al Consiliului Județean Timiș, care aduc atingere onoarei, demnității și reputației subsemnatului.

Vă atrag atenția că, deși libertatea de exprimare este un drept garantat de art. 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, acesta nu este totuși un drept absolut și nu poate fi exercitat dincolo de orice limite.

Atitudinea dumneavoastră de a expune, într-un spațiu destinat publicului, într-un limbaj acuzativ și tendențios, o situație în care subsemnatul aș avea vreun interes patrimonial propriu din fondurile destinate organizării evenimentului antemenționat, fără a avea un minim suport probatoriu, și de a insinua săvârșirea unor fapte de natură penală, reprezintă afirmații denigratoare lipsite de bază factuală ce sunt sancționate conform Jurisprudenţei Curţii Europene.

Vă aduc de asemenea la cunoștință împrejurarea că spațiul virtual nu este o instanță ad-hoc, în care persoanele neautorizate să exprime verdicte cu privire la existența unor fapte cu conotații penale în sarcina unor persoane,  fără a se demonstra o bază factuală solidă în acest sens și nici nu poate deveni o tribună a insultelor la adresa unor persoane fizice, fără a exista buna-cuviință necesară, prin urmare, sunteți răspunzător inclusiv de comentariile generate de articolul publicat, întrucât le-ați generat și le-ați încurajat.

Acuzele formulate de dumneavoastră, aduc atingere onoarei, demnității și reputației subsemnatului, motiv pentru care vă solicit ca, în termen de 12 ore de la data prezentei, să procedați la retractare informațiilor acuzative formulate la adresa mea, prin articolele publicate în data de  11.06.2022 și 15.03.2022 pe pagina dumneavoastră de Facebook și, totodată, să încetați orice fel de declarații publice denigratoare cu privire la persoana subsemnatului și la activitatea desfășurată în calitate de Președinte al Consiliului Județean Timiș.

Vă aduc la cunoștință faptul că, în măsura în care nu veți da curs prezentei notificări, voi solicita concursul organelor abilitate în vederea atragerii răspunderii civile delictuale a dumneavoastră pentru cauzarea prejudiciului iminent“, scrie în notificarea trimisă de Alin Nica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *