A fost prelungit termenul de depunere a cererii unice de plată la APIA Timiș

A fost prelungit termenul de depunere a cererii unice de plată la APIA Timiș

- in Agricultura, Economie, Locale, Stiri
0

Prin actul normativ aprobat de guvern în 21 mai se prelungesc termenele de depunere a cererilor unice de plată și a celor pentru notificarea modificărilor aduse cererilor unice de plată pentru anul 2020.

Măsura survine în urma adoptării de către Comisia Europeană a Regulamentului 501/2020 de punere în aplicare a derogării de la Regulamentul european nr. 809/2014, pentru sprijinirea fermierilor afectați de reducerea mobilității precum și a respectării unor norme de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID 19.

Astfel, fermierii din Timiș au la dispoziție un termen prelungit de depunere a cererii unice de plată fără penalizări pentru anul 2020, până în data de 15 iunie. De asemenea, s-a prelungit și termenul de încheiere și depunere a tabelului centralizator ca document justificativ al utilizării terenurilor, pe care trebuie să îl întocmească asociațiile crescătorilor de animale sau composesoratele, până la data limită de depunere a modificărilor la cererea unică de plată. De prevederile acestei OUG vor beneficia circa 850.000 fermieri la nivel național.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *