A fost Marşul Învierii 2016, la Timişoara

A fost Marşul Învierii 2016, la Timişoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Creştinii din Banat s-au reunit, luni 2 mai, la Timişoara, cu prilejul Marșului Învierii 2016, care a început din faţa Catedralei Mitropolitane, la ora 15.

Aici pastorii şi preoţii au ţinut cuvântări despre Învierea lui Isus Hristos şi despre semnificaţia Paştelui, apoi, au urmat traseul tradiţional: Primărie, Prefectură, unde, de asemenea, au avut loc discursuri creştine, apoi, toţi participanţii s-au oprit în Parcul Rozelor. Aici, evenimentul s-a încheiat cu un serviciu religios interconfesional şi cu un concert de muzică creștină.

 “Tuturor românilor de aproape sau de departe, tuturor celor care aţi venit din diaspora, dar şi prietenilor şi fraţilor din Europa şi SUA prezenţi la Timişoara, vă urez “Bun venit!” la cea de-a 25 a ediţie a Marşului Învierii. Ca şi în ceilalţi ani, iată că Timişoara în această măreaţă sărbătoare a Praznicul Învierii Domnului Isus Hristos au găsit cu cale să transfere serviciile divine din biserici aici în acest loc, în faţa Catedralei Mitropolitane, cu o încărcătură istorică de o anvergură naţională şi internaţională. Domnul este viu în veci vecilor, iar această înviere ne strange de 25 de ani, de aproape şi de departe. Iată că bisericile noastre ştiu să aprecieze unitatea pe care o face Hristos prin Duhul Sfânt de Paşte”, a spus pastorul Jean Chiforeanu.