A fost lansata licitatia pentru proiectarea si executia noului stadion Dan Paltinisanu

A fost lansata licitatia pentru proiectarea si executia noului stadion Dan Paltinisanu

- in Administratie, Locale, Slider, Sport, Stiri
0
Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat, luni, licitația pentru proiectarea și execuția noii arene Dan Păltinișanu.
Compania Națională de Investiții a lansat astăzi în licitație proiectarea și execuția noii arene Dan Păltinișanu, iar ceea ce s-a întâmplat azi este o mare lovitură pentru toți cei care au încercat să dezinformeze opinia publică și să blocheze acest important proiect. În sfârșit, după ani buni de promisiuni deșarte, începe cu adevărat procesul de construire a noii arene pe care va juca Poli. Un lucru este cert, cel mai modern stadion din România se va construi la Timișoara, dar nu ne vom opri aici, ci vom ține presiunea crescută pentru ca etapele să fie parcurse cât mai repede. Totodată, fac un apel la politicienii locali să lase de-o parte orgoliile și să demoleze actuala bază sportivă. Situația la zi este următoarea: avem banii, s-a lansat licitația, stadionul se va face, dar depinde de cât de repede se va reuși demolarea. Timișoara va avea stadion nou și modern“, spune Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților.
Conform normelor stabilite de Federația Română de Fotbal, noua arenă Dan Păltinișanu va fi de categoria I și va avea o capacitate de 32.150 de locuri. Suprafața construită fiind de 28.800 metri pătrați. Durata estimativă de execuție a lucrărilor este de 26 de luni.
Valoarea totală a investiției este de 837 de milioane de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *