A fost Festivalul tomatelor de grădină, la Timișoara

A fost Festivalul tomatelor de grădină, la Timișoara

- in Economie, Locale, Social, Stiri
0

Liceul Waldorf Timișoara, Luminița Poujade, cetățeancă româno-franceză din Cheglevici Timiș, împreună cu prof. univ. dr. Radu Șumălan – cadru didactic la USAMVB Timișoara, care a înființat și coordonează banca de semințe de roșii bănățene de mai mulți ani – au organizat Festivalul tomatelor de grădină a reunit, sâmbătă 25 iulie.

La evenimentul care a ajuns la a treia ediție au participat 12 mici producători din Timiș, în curtea Liceului Waldorf din Timișoara, dar au venit doi și din Călărași și Buzău, pasionați de creșterea roșiilor. Totul s-a desfășurat cu respectarea regulilor de protecție anti-COVID19. Vizitatorii au avut la dispoziție, atât dezinfectați, cât și măști pentru cei care nu veneau echipați de acasă.

Poujade a venit cu 120 de varietăți de tomate roșii, negre, indigo, portocalii sau albe, produse din semințe primite din toată lumea.  Prof. Șumălan a expus soiuri tradiționale culese din Banat cu gust autentic. Tomtim este un soi omologat de USAMVB utilizat cu succes pentru consum, dar și pentru bulion. Roșia are formă de inimă de bou de mari dimensiuni. De asemenea, el a mai prezentat hibrizii Banato, Miruna sau USAB29, acesta din urmă va fi trimis la ISTIS pentru omologare.

S-a terminat cu bine cea de-a treia ediție a festivalului tomatelor. Mulțumesc colegilor din organizare, tuturor participanților și vizitatorilor. Ne revedem la anul…!”, este mesajul prof. Șumălan.