A fost cu noroc. Dominic Fritz a votat pentru ridicarea carantinei în Timișoara

A fost cu noroc. Dominic Fritz a votat pentru ridicarea carantinei în Timișoara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
1

Marele susținător al carantinei, Dominic Fritz s-a răzgândit astăzi și a votat pentru ridicarea carantinei. Astfel că, de două ori a votat pentru carantină, o dată s-a abținut și acum s-a gândit să voteze împotrivă. Fritz spune că după trei săptămâni de carantină s-a reușit o frânare a creșterii rapide de infectare cu coronavirus. Numai că miercuri, 31 martie, rata de infectare este mai mare decât atunci când a intrat Timișoara în carantină.

La recomandarea DSP Timiș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât, și cu votul meu, să nu prelungească carantina în zona metropolitană Timișoara.

După peste 3 săptămâni de sacrificii, carantina a reușit să tragă o frână de urgență creșterii rapide. De câteva zile am intrat pe un trend descrescător, în timp ce valul infectărilor în restul țării crește, mai ales în orașele mari. În același timp, așa cum am cerut de mai multe ori, de săptămână trecută există un nou set de măsuri clare la nivel național, unele chiar mai stricte decât cele instituite în carantină.

Trebuie să ne fie clar: situația este în continuare serioasă. Acum este absolut esențial să nu aruncăm avansul pe care l-am făcut în ultimele săptămâni. Este, din păcate, în continuare nevoie de măsuri care să limiteze contactul fizic între oameni, pentru a încetini răspândirea virusului. Sper să cădem în curând și sub rata de 7, pentru ca să se elimine unele din restricții.

Știu că nu a fost o perioadă ușoară pentru nimeni. Mulți dintre voi sunt, pe bună dreptate, supărați și la limitele puterilor. Dar pentru binele vostru și al celor din jur, ați respectat regulile și constrângerile, fie că ați fost sau nu de acord cu ele. Iar pentru asta vă mulțumesc. Datorită vouă am reușit să oprim creșterea.

Depinde acum numai de noi, de solidaritatea și conștiința noastră, să respectăm în continuare regulile sanitare. Și sunt sigur că și forțele de ordine se vor îngriji ca regulile să fie aplicate.

Vă îndemn și vă sfătuiesc să vă vaccinați împotriva coronavirusului, o puteți face foarte ușor. Doar prin imunizarea colectivă vom putea reveni la normal și avem o șansă reală în acest moment ca noi, cei din Timișoara să fim primii care atingem acest țel”, scrie pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz.

1 Comment

  1. Fritz! Indemni oameni vii sa-si bage in corp o substanta necunoscuta si foarte controversata? Pe timp de pace asta ar fi instigare la omor calificat!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *