A făcut mai multe înşelăciuni, dar poliţiştii din Timiş au prins-o

A făcut mai multe înşelăciuni, dar poliţiştii din Timiş au prins-o

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au reţinut o tânără de 27 de ani, din judeţul Cluj, bănuită de înşelăciuni prin contracte de creditare.

În fapt, în cursul anului 2014, reprezentanţii a două societăţi comerciale, ar fi indus în eroare mai multe persoane interesate de obţinerea unor credite de nevoi personale.

Din cercetări a reieşit că, bănuiţii ar fi publicat anunţuri în presa scrisă constând în acordarea unor credite cu dobânzi avantajoase,  în urma cărora persoanele vătămate ar fi încheiat contracte achitând anumite taxe în funcţie de valoare creditului, fără a intra în posesia banilor promişi.

Până în prezent au fost identificate 70 de persoane care ar fi fost prejudiciate cu sume cuprinse între 700 şi 7500 de lei.

S-a procedat la reţinerea pentru 24 de ore a tinerei de 27 de ani, angajată a celor 2 firme, iar unul dintre administratori este cercetat în stare de  arest preventiv de către poliţiştii prahoveni, pentru fapte similare.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi desfăşurarea de activităţi interzise (angajarea într-o activitate de atragerea de depozite sau alte fonduri rambursabile) de către persoane fizice sau juridice care nu sunt instituţii de credit  în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

Poliţiştii fac apel la cetăţenii care au încheiat contracte cu societăţile comerciale SC S.S. SRL şi SC F.E.G. SRL şi au fost prejudiciate să se prezinte la sediul I.P.J. Timiş  – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei suspiciunilor de inducere în eroare, cu rugămintea de prezenta şi documentele care fac dovada relaţiei contractuale între cele două părţi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *