A crescut numărul persoanelor aflate în carantină și izolare la domiciliu, în Timiș

A crescut numărul persoanelor aflate în carantină și izolare la domiciliu, în Timiș

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

La Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş” Timişoara sunt internate 17 persoane, confirmate pozitiv cu COVID-19, din care două persoane din judeţul Timiş. Starea generală a pacienților confirmați și internați în spital este bună.

Până la acesta data, de la Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie “Dr.Victor Babeş” Timişoara au fost externate 36 persoane, după două teste negative consecutive. Dintre acestea, 14 persoane ( 2 persoane din judetul Timis) au fost externate in cursul zilei de ieri”, transmit reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș.

În acest moment, în Timiș sunt în carantină instituționalizată 129 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 1556 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Vineri, 20 martie, la Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie “Dr.Victor Babeş” Timişoara s-au lucrat 114 teste pentru depistarea infecţiei cu coronavirus.

DSP Timiș transmite că: din datele curente, se pare că este posibilă transmiterea virusului COVID – 19 și de la persoane care nu manifestă deloc simptome.
În aceste condiții, este esențial să luăm măsuri pentru a limita transmiterea bolii:
1️ Evitați contactul direct cu alte persoane!
2️Evitați deplasările și zonele aglomerate!
3️ Păstrați o distanță de cel puțin 1,5 metri (cât 3 pași) față de alte persoane!
4️ Spălați-vă frecvent pe mâini timp de 20-30 de secunde (cât durează să cântăm prima strofă din Deșteaptă-te Române!).
5️ Nu vă atingeți fața, ochii, nasul sau gura fără a fi riguros spălat pe mâini!
6️ Dezinfectați suprafețele cu care intrați în contact în mod frecvent!

În caz că manifestați simptome specifice, izolați-vă și apelați medicul de familie sau Direcția de Sănătate Publică Timis!
Apelați 112 doar în caz de urgență!

Este necesar un efort colectiv pentru a depăși această situație cu un număr cât mai mic de îmbolnăviri. Respectați recomandările medicale pentru a vă îngriji de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *