Nicolae Robu sare din nou la gâtul lui Ludovic Orban: “Toți primarii PNL, de acord cu noul Cod administrativ”

Nicolae Robu sare din nou la gâtul lui Ludovic Orban: “Toți primarii PNL, de acord cu noul Cod administrativ”

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Nicolae Robu continuă să facă noi dezvăluiri din interiorul PNL. Astfel, ieri, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, liderul PNL Timiș a precizat că toți primarii ar fi dorit ca noul Cod Administrativ să fie votat, doar că nimeni nu a avut curajul să spună și public acest lucru.

Eu sunt omul care asumă. Din păcate, când stai de vorbă în diverse contexte, și la discuții oficiale, și la o cafea sau mai știu eu în alte împrejurări, ceea ce spun eu spune foarte multă lume, dar public nu o spune nimeni. Inclusiv despre situația din PNL, ați văzut că public nu iese nimeni să spună. Eu am fost singurul care a spus că ar trebui să susținem noul Cod administrativ, nu știu să mai fi spus cineva public, dar cel puțin primarii PNL, vă garantez că toți, nu 99%, 100% își doreau această schimbare în bine a legislației și și-ar fi dorit-o și dacă nu era această indemnizație specială. Este vorba despre o indemnizație specială, și nu despre o pensie specială, dar noi suntem obișnuiți să-i tot intoxicăm pe cetățeni pe cât posibil, în loc să-i informăm corect. Normal că cei care nu au niciun primar sunt împotrivă. Dar cei care știu ce înseamnă să faci administrație publică și știu ce înseamnă să fi primar, înțeleg lucrurile altfel. Nu se exprimă public din păcate, dar mai e câte un fraier ca mine care asumă totul și spune lucrurilor pe nume în orice împrejurare. Și o fac pentru că eu nu depind de nimeni și nu depind nici de funcția de primar și nici de absolut nimeni și de nimic. Sunt un om pe picioarele mele și pe capul meu dintotdeauna”, a declarat Nicolae Robu.

Totodată, primarul Timișoarei a precizat că este de acord cu pensiile speciale pentru primari și că nu era cazul ca PNL să se opună noului Cod administrativ.

Nici nu poate spune PSD-ul că are paternitatea asupra lor. Codul administrativ a fost inițiat în anul 2010, într-un proiect cu Banca Mondială, este rezultatul muncii unor specialiști și acum a ajuns la rând la transformarea lui în lege. Nu era cazul, asta e părerea mea, respect orice părere contrară cu părerea mea, nu era cazul ca PNL să se opună așa stereotip, pentru că, din păcate, așa cum am declarat, nu numai acum de când este Ludovic Orban președinte, demult, PNL s-a comportat aproape exclusiv reactiv prin negarea a tot ce a venit de la PSD și nu s-a manifestat cu propria sa identitate și slavă Domnului, are o identitate foarte clară, ar fi avut cu ce să vină în permanență. Dar a alunecat așa, nu știu cum s-a întâmplat asta, înspre opoziție, în care tot comportamentul a fost unul pur reactiv, rezultat prin negarea a tot ce spune și face PSD-ul”, a afirmat Nicolae Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *