95 de ani de la întemeierea Societăţii Sportive Politehnica Timişoara

95 de ani de la întemeierea Societăţii Sportive Politehnica Timişoara

- in Locale, Sport, Stiri
0
© Emanuel Titus Iliesi

Societatea Sportivă Politehnica Timişoara  la 95 ani de existență. S-au scurs 95 de ani de când într-o liniştită zi de duminică 4 decembrie a anului 1921, studenţii şcolii asistau la întemeierea- de jure – a Societăţii Sportive Politehnica.

Viorel Şerban, rectorul UPT, a explicat că vădit emoţionat, primul preşedinte, tânarul profesor şi excepţionalul arhitect de mai târziu -Victor Vlad -cel căruia Politehnica, Timişoara şi o bună parte a ţării îi sunt recunoscători pentru excepţionala  activitate în reconstrucţia spirituală şi materială a României ,avea să spună: „O organizaţie de felul acesta – trebuie să fie reprezentanţa tuturor indivizilor de diferite naţiuni, de diferite religiuni şi din diferite regiuni şi vârste […] Sportul e ceva ce aparţine oricărui individ care-şi dă seama de rostul său în societatea omenească”.

“Au trecut 95 de activitate neintreruptă, 95 de ani de când avem convingerea că educaţia fizică este indispensabilă şi că activitatea sportivă educă pe lângă corp şi caracterul, spiritul de cavalerism, de camaraderie,de solidaritate, de civilitate,de performanţă. În toată istoria Societății Sportive sunt nenumărate exemple de sportivi excepţionali, de caractere extraordinare, de adevărate modele, de dragoste şi pasiune, chiar dacă Societatea SportivăPolitehnica nu și-a propus neapărat crearea de campioni şi nici stabilirea de recorduri. Am năzuit,ne-am dorit insă, dintodeauna,în orcie competiţie să fim cei mai buni. Şi acest fapt e la fel de însemnat, dacă nu maiimportant decât să fii cel mai bun. Toate acestea s-au transmis mai departe generaţiilor,dându-ne puterea cade fiecare dată în momentele de cumpănă, în ciuda tuturor adversităţilor şi a propriilor greşeli, sănu renunţăm, să luptăm pentru identitatea noastră, pentru valorile noastre. De fapt acesta este spiritul Politehnicii. La mulți ani!”, a explicat prof. dr. ing. Viorel-Aurel Șerban, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *