90 de zile întârziere la lucrările de la Michelangelo. Vezi motivul

90 de zile întârziere la lucrările de la Michelangelo. Vezi motivul

Lucrările la pasajul subteran Michelangelor avansează pe zi ce trece, chiar dacă vremea nefavorabilă i-a pus pe muncitori în dificultate. Conform primarului Nicolae Robu, la începutul lui octombrie vor fi finalizate cele patru bretele, iar pasajul subteran va fi dat în folosinţă în a doua parte a lui noiembrie.

„Termenul se respectă numai că prin termen trebuie să înţelegem corect. Atunci când intervin elemente obiective care fac să nu se poată lucra, data terminus se mută. O medie ar fi că 60 de zile de ploaie dau o decalare a termenului cu circa 90 de zile. S-a turnat betonul pe cele două bretele înspre Bulevardul Coposu dinspre Aleea FC Ripensia şi dinspre Bulevardul Coposu înspre Michelagelo. În următoarele două săptămâni betonul trebuie să se consolideze. Săptămâna aceasta se va lucra la breteaua care leagă Universitatea de Vest de strada Cluj şi nu este exclus ca la sfârşitul săptămânii să se ajungă la betonare, deşi eu cred că săptămâna viitoare mai degrabă se va ajunge la betonare. După finalizarea betonării, toate forţele vor fi concentrate pe breteaua dintre Bulevardul Mihai Viteazu spre Bulevardul Vasile Pârvan. Putem spune că la începutul lunii octombrie vom avea toate cele patru bretele finalizate. În momentul de faţă la Michelangelo se fac ultimele lucrări de introducere în subteran a conductelor de colectare a apelor pluviale”, a spus primarul Nicolae Robu.

După introducerea în subteran a conductelor de colectare a apelor pluviale se astupă totul şi se toarnă un strat de 10 centimetri de beton – strat de egalizare şi din acel moment nu se mai face noroi. Peste stratul de beton se va face şi o hidroizolaţie. Peste acel strat se montează o armătură de 80 de centimetri adâncimea şi apoi se toarnă betonul, după aceea se toarnă asfaltul. În paralele se va lucra la placarea pereţilor pasajului subteran. “În paralel se va lucra din partea a doua a lunii octombrie la placarea pereţilor. Drept urmare, sunt condiţii ca înainte de venirea iernii, undeva în a doua jumătate a lunii noiembrie,  să se poata circula inclusiv în subteran, să se poată folosi intersecţia Michelangelo la întreaga sa capacitate”, a mai spus Robu. Conform contractului, termenul de finalizare a lucrărilor este de 29 septembrie, însă se mai adaugă 90 de zile pentru lucrări din cauza zilelor ploioase în care nu s-a putut lucra.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *