9 oferte pentru realizarea tronsonului lipsă din autostrada A1 cu “tuneluri pentru urși”

9 oferte pentru realizarea tronsonului lipsă din autostrada A1 cu “tuneluri pentru urși”

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri, Utile
0
tuneluri autostrada

Se face un pas important în ceea ce privește realizarea singurului tronson lipsă din autostrada A1 Lugoj – Deva, cu o lungime de aproape zece kilometri, cu celebrele “tuneluri pentru urși”.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că ieri a avut loc depunerea candidaturilor pentru procedura de atribuire a contractului “Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Secțiunea E și finalizare Secțiunea D“.

Potrivit reprezentanților instituției, au fost depuse nouă oferte. Și anume, Aktor SA (Grecia), Asocierea SC Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret A.Ș. – Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S. (Turcia), Asocierea FCC Construccion SA – Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S. (Spania – Turcia), Asocierea Impresa Pizzarotti & CSpA – Pizzarotti SA – Retter Project Management SRL (Italia – România), Asocierea Terna SA – Intracom Constructions Societe Anonyme Technical and Steel Constructions – Intrakat (Grecia), Kolin Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi (Turcia), Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S. (Turcia), Asocierea Rizzani De Eccher Spa – Ozgun Insaat Taahhut Sanayi Ve Ticaret Limited STI – Cipa SPA (Italia – Turcia) și Strabag SRL (România).

Potrivit CNAIR din cei nouă candidați, vor fi selectate maxim șase firme care vor depune oferte tehnice și financiare în etapa a II-a a procedurii de achiziție publică.

Valoarea estimată a contractului este de 1,36 miliarde de lei, la care se adaugă TVA, sursa de finanțare fiind din fonduri europene. Traseul lotului 2 din autostrada Lugoj – Deva are o lungime de 9,13 km, din care 2,13 km reprezintă tuneluri. Termenul de finalizare prevăzut este zece luni proiectare și 28 de luni execuție.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea, execuția și finalizarea lucrărilor pentru obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D în lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel forat. Conform condițiilor din Acordului de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E2 în contextul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului. Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m“, a transmis CNAIR.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *