8 tone de deșeuri adunate din apele din Caraș Severin

8 tone de deșeuri adunate din apele din Caraș Severin

- in Locale, Social, Stiri
0

”Facem bine apelor!” Cu acest îndemn al responsabilității față de apă, angajații Apelor Române Banat de la Sistemul Hidrotehnic Caransebeș au început să adune gunoaiele de pe cursurile de apă, în Săptămâna Apelor.

În 22 martie este Ziua Mondială a Apei!

Cum îndemnul nu are ecou în cadrul comunităților locale care sunt principalii generatori de deșeuri pe ape, vă atenționăm că e interzisă depozitarea oricăror tipuri de deșeuri pe ape sau pe malurile apelor, care se și pedepsește conform legii cu amenzi usturătoare”, atenționează Sorina Neaga, din cadrul Administrației Bazinale de Ape Banat Timișoara.

Formațiile de Lucru Caransebeș, Herculane, Bozovici, Moldova Nouă și Obreja, care au participat la aceste acțiuni de ecologizare pe ape, au acționat în 6 zone, acolo unde au identificat cele mai multe deșeuri: golful Cernei, râul Cerna în zona podului Coramnic și pe 3 km amonte de hotelul Roman din Băile Herculane, pârâul Brezovița la km 24 spre localitatea Iablanița și la km 15 spre localitatea Bozovici; faleza-zona de agrement a localității Moldova Nouă, râul Nera, în zona podului aval de localitatea Socol și râul Bistra, pe 2 km din zona podului spre localitatea Maciova.

Angajații Apelor Române Bnat de la SH Caransebeș au strâns un total de 1,7 tone de deșeuri.

Până în acest moment, angajații ABA Banat prin acțiunile de igienizare desfășurate doar de SHBega și SH Caransebeș, “au capturat” 8 tone de deșeuri de pe ape.

2 minute de responsabilitate salvează râurile din România: aruncă gunoiul la pubelă nu pe ape. Să păstrăm apele curate!”, îndeamnă ABAB Timișoara, în Săptămâna apelor, cu șase zile înainte de Ziua Mondială a Apei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *