8.500 de persoane, imunizate la a doua ediție a Maratonului Vaccinării din Timișoara

8.500 de persoane, imunizate la a doua ediție a Maratonului Vaccinării din Timișoara

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Mii de persoane au trecut pragul Centrului Regional de Afaceri din Timișoara, în ultimele trei zile, pentru a se imuniza împotriva noului coronavirus în cadrul celei de-a doua ediții a Maratonului Vaccinării. În total, peste 8.500 de persoane au fost vaccinate, marea majoritate primind a doua doză, fiind imunizate cu Pfizer.

Am închis maratonul cu 8.540 de persoane vaccinate, dintre care 585 au fost la prima doză Pfizer. Față de data trecută, când am vaccinat 6.722, 300 de persoane au ales să meargă în altă parte să își facă rapelul. Ca noutate, am avut și vaccinul Johnson, unde am avut 1.233 de persoane. Per total, 1.818 persoane noi au fost vaccinate în a doua ediție a maratonului“, a declarat Giorgiana Bobouțanu, coordonatorul centrului de vaccinare.

Medicul Dorel Săndesc, inițiatorul Maratonului Vaccinării din Timișoara, a precizat că în organizarea evenimentului s-au implicat sute de voluntari, cadre medicale și studenți.

Sute de voluntari au participat și au făcut posibil un eveniment la o asemenea scară. Evenimentul a fost un succes nu numai prin numărul de oameni pe care i-am vaccinat, ci poate și mai mult prin impactul național. A fost extraordinar să aflăm că în acest weekend s-au organizat 25 de maratoane în toată țara. Asta arată că da, noi am reușit să resuscităm spiritul pro-vaccinare, dar pe lângă asta, cred că mesajul pe care-l transmitem comunității, țării este unul deosebit. S-a văzut că corpul medical are un spirit de solidaritate, de voluntariat extraordinar. Mii de oameni, medici, asistente, studenți, au venit în puținul lor timp liber să lucreze voluntar, fără plată, pentru concetățenii lor“, a afirmat medicul Dorel Săndesc.

Potrivit datelor oficiale, doar în ultimele trei zile, datorită zecilor de maratoane organizate, în întreaga țară s-au imunizat împotriva noului coronavirus peste 330.000 de persoane.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *