75 de ani de la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial, la Muzeul Național al Banatului

75 de ani de la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial, la Muzeul Național al Banatului

- in Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Muzeul Național al Banatului marchează 75 de ani de la finalul celei mai mari conflagrații mondiale – al II-lea Război Mondial, printr-un eveniment de excepție.

Astfel că, miercuri, 2 septembrie, în mansarda B2 a Bastionului Theresia se deschide expoziția “75 de ani de la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial”, o expoziție foto-documentară cu cele mai reprezentative imagini din acea perioadă. Acestora li se adaugă și arme din acea vreme, din colecția de istorie a MNaB.

Tot miercuri, 2 septembrie, de la ora 18, în curtea Bastionului Theresia va avea loc un spectacol de reconstituire istorică, susținut de Asociația Culturală Tomis, care va prezenta un detașament echipat în uniforme din vremea celui de-al doilea Război Mondial, care să reflecte toate trupele ce au luptat în Banat, precum și cele din restul țării. Se vor desfășura și activități interactive, cu caracter istorico-militar, care vor fi însoțite de un fundal sonor (marșuri și cântece de epocă).

Trupa Peregrinii va încânta spectatorii de la ora 20 cu muzica anilor 1920-1940, o amintire din vremea Vechiului Regat. De la ora 21, Amor Flammis va susține un spectacol pirotehnic, care va încheia evenimentul“, transmit reprezentanții Muzeului Național al Banatului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *