7.000 de elevi și profesori din Timișoara au participat la cursuri de prim-ajutor

7.000 de elevi și profesori din Timișoara au participat la cursuri de prim-ajutor

Mii de elevi și profesori din Timișoara știu să se comporte mai bine în situații de urgență. Asta după ce Primăria Timișoara, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș și Inspectoratul Școlar Timiș, au organizat, în decursul acestui an școlar, cursuri de prim ajutor pentru elevii din unitățile de învățământ din oraș. Nu mai puțin de 6.900 de elevi și profesori, din 230 de clase și 23 de școli și licee. au fost instruiți cum să ofere primul ajutor și să se comporte în situații de urgență.

Cursurile vin în completarea cunoștințelor elevilor și vizează pregătirea acestora pentru viață, pentru situații critice, care pot apărea în școli, la locul de joacă, sau pe stradă. Elevii de gimnaziu au fost instruiți cum să prevină riscurile, să respecte regulile de siguranță și, dacă e cazul, cum să apeleze numărul unic de urgență 112. Liceenii au avut, în plus, sesiuni de instruire pentru acordarea primului ajutor. De asemenea, profesorii au avut parte de pregătire pentru a putea coordona măsurile necesare în cazul în care se confruntă cu o situație de urgență”, a informat Primăria Timișoara.

Specialiștii din cadrul Biroului pentru Situații de Urgență al Primăriei Municipiului Timișoara – SALVO, împreună cu angajați de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au petrecut câte o săptămână în fiecare dintre școlile înscrise în program. Cursurile au inclus informații despre comportamentul în situații de urgență, acordarea primului ajutor, modalități de prevenire și protejare în situații de risc. De asemenea, elevii au fost implicați în simularea unor exerciții de salvare în situații de urgență, învățând astfel cum să acționeze, dacă va fi cazul. Elevii au exersat tehnici de bază în acordarea primului ajutor precum CPR (resuscitarea cardio-pulmonară), poziția laterală de siguranță, dezobstrucționarea căilor respiratorii și manevra Heimlich.

Cursurile de prim-ajutor fac parte din proiectul „Creșterea nivelului de pregătire al elevilor în utilizarea tehnicilor de acordare a primului ajutor precum și modul de comportare și acțiune în cazul situaţiilor de urgenţă“. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de doi ani și va continua și în anul școlar următor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *