6.000 de lei amendă pentru ca și-a aruncat salteaua la colț de stradă

6.000 de lei amendă pentru ca și-a aruncat salteaua la colț de stradă

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Nici nu a început bine anul că au început să curgă amenzile pentru abandonul de deșeuri pe străzile orașului.

Zilele trecute, polițiștii locali au prins un cetățean care și-a aruncat salteaua la colțul străzilor Romulus cu Grofșoreanu. Omul a fost sancționat drastic, mai exact cu 6.000 de lei și a fost pus să-și adune mizeria lăsată în urmă.

Alte trei persoane au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi abandonând gunoaie pe străzile Plevnei, Brașov și J. Preyer. Aceștia au încasat câte 3000 de lei amendă și li s-a dispus strângerea deșeurilor abandonate.

Sancțiunile sunt aplicate conform Legii 211/2011 modificată prin Legea nr. 188/2019, care specifică faptul că abandonarea de deșeuri în alte locuri se sancționează drastic, mai exact cu amenzi de la 3000 la 6000 lei, cei depistați fiind obligați și să ia măsuri de igienizare a locației, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *