50 de salarii compensatorii, solicitarea angajaților fabricii Nestle din Timișoara care rămân fără locuri de muncă

50 de salarii compensatorii, solicitarea angajaților fabricii Nestle din Timișoara care rămân fără locuri de muncă

- in Actualitate, Economie, Locale, Stiri
0
nestle

Până la 50 de salarii compensatorii. Aceasta este solicitarea celor 352 de angajați ai fabricii Nestle din Timișoara, care urmează să rămână fără locuri de muncă după ce unitatea își va închide porțile în data de 31 mai.

Angajații susțin că Nestle a închis fabrici din Germania sau Franța, de exemplu, însă le-ar fi oferit celor care au rămas fără loc de muncă între 30 și 50 de salarii compensatorii. Pe de altă parte, cei din Timișoara ar urma să primească zece, în cazul celor cu o vechime sub 20 de ani, și 13 pentru cei care lucrau în fabrică de peste 20 de ani.

Cu scopul de a semnala că nu sunt de acord cu aceste hotărâri are conducerii Nestle, zeci de angajați au protestat, astăzi, în fața porții fabricii din Timișoara, aflată în cartierul Freidorf, solicitând “egalitate”, “respect” și să nu se facă discriminări.

Protestăm din cauza faptului că nu am reușit să ne înțelegem cu conducerea vizavi de lichidarea acestei fabrici. Eu am 19 ani vechime în această fabrică, am și o vârstă mai înaintată, 58 de ani, o să-mi fie extrardinar de greu să-mi găsesc un loc de muncă în altă parte. După 19 ani de muncă, să vină fabrica să-mi dea zece salarii, este groaznic. Comparativ cu colegii noștri din Europa, care, prin faptul că ei sunt mai hotărâți decât noi și participă la manifestații și greve mult mai importante, mai dure, obțin drepturi mai bune pentru ei. Mai exact, s-au închis de anul trecut încoace multe fabrici și în Germania, Franța, peste tot s-au obținut sume mari de bani, s-au acordat 30, 40, 50 de salarii, în funcție de țară, de puterea economică a fiecărei țări. Noi suntem hotărâți să mergem mai departe, cinci zile vom protesta aici la poartă, săptămâna viitoare vom merge o zi, două la București pentru proteste similare în fața companiei, eventual la Ministerul Muncii”, a declarat Ovidiu Bolovan, președintele Sindicatului Nestle România.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *