50 de echipaje vin la Campionatul Național de Ciclism în Tandem, la Timișoara

50 de echipaje vin la Campionatul Național de Ciclism în Tandem, la Timișoara

- in Locale, Sport, Stiri
0

Aproximativ 50 de echipaje mixte, formate dintr-un pilot văzător și un pasager cu deficiențe de vedere, din Iași, Suceava, București, Arad și Cluj, de la școlile pentru deficienți de vedere, vor participa la Campionatul Național de Ciclism în Tandem, la Timișoara.

Cu ocazia Zilei mondiale a mobilității persoanelor cu deficiențe de vedere, Clubul Sportiv Tandem Arena, împreună cu Universitatea de Vest din Timișoara organizează sâmbătă, 19 octombrie, la ora 09.00, în Timișoara, cea de-a patra ediție a Campionatului Național de Ciclism în Tandem. Piloții bicicletelor tandem sunt persoane recrutate din școlile de nevăzători, dar și voluntari.

Proiectul derulat de Asociaţia Club Sportiv Tandem Arena este finanţat prin programul „În stare de bine”, susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.“

Campionatul Național de Ciclism în Tandem este felul nostru de a celebra ziua mondială a mobilității persoanelor cu deficiențe de vedere și de a construi contexte în care să aducem împreună persoane cu deficiențe de vedere și valide. Pe lângă asta, campionatul este și o acțiune care vine în continuarea Taberei Tandem BikeFland de la Izvorani, unde copiii au învățat tot ce au nevoie pentru a participa la un concurs de tandem, de la viraje, schimbarea vitezelor și la coordonarea cu partenerul. Știm cât de utile sunt aceste întâlniri pentru ambele categorii de persoane, știm că tinerii și copiii cu deficiențe de vedere apreciază și se bucură de mersul pe bicicleta tandem, iar acest campionat este o dovadă că sportul este un ingredient perfect pentru incluziune”, a declarat Florin Georgescu, președintele Clubului Sportiv Tandem Arena.

Peste 300 de suporteri sunt așteptați la Campionatul Național de Ciclism în Tandem. Suporterii sunt așteptați sâmbătă, 19 octombrie, începând cu ora 09.00 la linia de start, amplasată pe bulevardul Vasile Pârvan, să vină să încurajeze participanții.