43 de pietoni și opt bicicliști amendați de polițișii rutieriști

43 de pietoni și opt bicicliști amendați de polițișii rutieriști

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii rutieriști și cei ai secțiilor urbane, împreună cu polițiști locali, au organizat marți, între orele 09:00-12:00 și 17:00-20:00, o acțiune tip Blitz, cu efective mărite, pe principalele artere din municipiul Timișoara, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul indisciplinei pietonale. Polițiștii au desfășurat activități în zonele cu risc ridicat din punctul de vedere al victimizării prin accidente rutiere din Timișoara.

Astfel că, au fost legitimate 161 de persoane și controlate 94 de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 110 de amenzi, în valoare totală de 12.130 de lei. Dintre acestea, 106 amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, fiind sancționați 43 de pietoni și opt bicicliști.

De asemenea, au fost reținute 12 permise de conducere, dintre care: două pentru neacordare prioritate pietoni; unul pentru neacordare prioritate vehicule; unul pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric; unul pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire și șapte pentru altele abateri.

Reamintim pietonilor să traverseze numai prin locurile special amenajate în acest sens, să-și sporească atenția atunci când circulă pe drumurile publice, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile pe timp de noapte și în condiții de vizibilitate redusă“, spun reprezentanții IPJ Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *