42 de refugiați, printre care numeroși copii, găsiți de polițiști la marginea Timișoarei, într-o tabără ILEGALĂ

42 de refugiați, printre care numeroși copii, găsiți de polițiști la marginea Timișoarei, într-o tabără ILEGALĂ

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

42 de refugiați, printre care mai mulți copii și femei, și-au găsit adăpost, în ultimele zile, chiar lângă magazinul Auchan din Calea Aradului, din Timișoara. Au improvizat corturi din pături și cârpe și au dormit la marginea unui câmp, la un pas de sediul Secției 5 de Poliție.

Polițiștii au aflat de tabăra improvizată și au organizat, vineri, o acțiune de verificare a acestora. Au stabilit că toți au permise de ședere în România, motiv pentru care i-au îndrumat spre Centrul de Refugiați din Timișoara, doar că au fost refuzați. Din primele informații, se pare că solicitanții de azil sunt cazați în centre din alte orașe din România, dar au venit la Timișoara cu gândul că vor putea trece granița și vor ajunge în vestul Europei.

În această dimineață, migranții au fost săltați de polițiști și jandarmi, fiind predați celor de la imigrări pentru a stabili ce se poate face.

Cele 42 de persoane depistate pe raza municipiului Timișoara au fost conduse la sediul poliției unde au fost efectuate verificări stabilindu-se că aceștia provin din Siria, Irak și Iran, sunt solicitanți de azil și au depus cereri pentru acordarea unei forme de protecție internațională la centrele de pe teritoriul României, aflate în administrarea Inspectoratului General pentru Imigrări. Verificările au fost efectuate de polițiștii inspectoratului județean Timiș împreună cu polițiștii de imigrări și jandarmi. Persoanele au fost preluate de polițiștii de imigrări, urmând a fi propuse măsuri potrivit competențelor”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.