40 de campioni din Timiș premiați în cadrul Galei Excelenței Bănățene

40 de campioni din Timiș premiați în cadrul Galei Excelenței Bănățene

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Excelența bănățeană – parte a Caravanei naționale „Născut pentru Sport” – este un proiect inițiat de Asociația „Junior Sport”, realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş și Centrul de Cultură și Artă Timiș, iar Gala de premiere „Excelența bănățeană” 2019 a avut loc, marți 26 noiembrie, de la ora 17.00, la centrul de conferințe al UPT.
Proiectul a fost organizat de Asociația „Ama Events” și Clubul de Judo „Phoenix” Timișoara, și susținut de Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș și UPT. La acest eveniment au participat personalități din lumea sportului românesc, care au decernat 40 de trofee.

Elisabeta Lipă, maestră emerită a sportului, declarată de către Federația Internațională de Canotaj cea mai bună canotoare a secolului XX, a avut următorul mesaj, marți la Timișoara: ”Gala este un proiect frumos care îndeamnă copiii la mișcare și către sportul de înaltă performanță. În seara aceasta au fost premiați cei mai buni sportivi ai județului Timiș. Copiii au nevoie de modele și drept dovadă, noi suntem alături de ei, să îi premiem, să îi încurajăm să înțeleagă că viața este foarte frumoasă atunci când ajungi în grădina înaltei performanțe și că merită toate sacrificiile să le faci ca să ajungi pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpic”.

De peste opt ani, asociația noastră organizează cel mai complex proiect de educație și cultură sportivă pentru copii. Activitățile noastre sunt foarte frumoase și pline de interes. Este vorba de revista Născut pentru sport o revistă formidabilă care promovează modele de succes, atât pe marii campioni, cât și excelența juvenilă în sport. Are 100 de pagini și noi o oferim gratuit copiilor în școli. Proiectul Caravana pe județul Timiș a debutat în vara acestui an și va ține până în vara anului viitor. Este și această gală de premiere unde am oferit 40 de trofee atât legendelor sportului timișean, seniorilor activi, juniorilor, dar și o suită de trofee speciale deosebite. Revista Născut pentru sport destinată județului Timiș va fi gata în martie 2020. Până la 15.000 de copii din clasele I -VIII din județ, vor primi revista gratuit în școală cu autografe de la marii campioni timișeni”, a explicat Beatrice Mercato, președinta Asociației Junior Sport.