4.500 de persoane din vestul țării, PĂCĂLITE de un timișorean care le promitea locuri de muncă în străinătate

4.500 de persoane din vestul țării, PĂCĂLITE de un timișorean care le promitea locuri de muncă în străinătate

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

Unii oameni reușesc să strângă bani frumoși prin înșelăciune. Este și cazul unui bărbat în vârstă de 30 de ani din Timișoara, care a păcălit nu mai puțin de 4.500 de persoane cărora le-a promis că le va găsi un loc de muncă în străinătate, în schimbul unor sume de bani. Potrivit polițiștilor timișeni, prejudiciul estimat se ridică la 2,5 milioane lei.

Ieri, polițiștii au efectuat o percheziție la sediul firmei din Timișoara deținute de bărbat, despre care oamenii legii aveau informații că a comis mai multe înșelăciuni cu locuri de muncă în străinătate. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 4.500 de contracte de mediere, alte documente şi înscrisuri, precum şi medii informatice de stocare a datelor. Polițiștii spun că au dovezi că bărbatul a indus în eroare mai multe persoane interesate de obținerea unui loc de muncă în afara țării.

Astfel, din cercetări a reieşit că tânărul ar fi publicat anunţuri pe Internet constând în recrutare de personal pentru diferite domenii de activitate, meserii ce urmau să fie desfăşurate în străinătate (Germania, Austria şi Anglia), în urma cărora victimele s-ar fi prezentat la sediul societăţilor pentru încheierea unui contract individual de muncă cu angajatorii străini. La sediul societăţii, persoanele achitau diferite sume de bani şi semnau contracte de mediere şi procese verbale de consultanţă.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *