360 de elevi din Timișoara vor fi pregătiți pentru a obține performanță într-un centru de excelență

360 de elevi din Timișoara vor fi pregătiți pentru a obține performanță într-un centru de excelență

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
elevi

Părinții din Timișoara nu mai trebuie să plătească pentru meditații astfel încât copilul lor să obțină cele mai bune rezultate la examenele naționale sau la concursurile școlare la care participă. Din această lună, în capitala Banatului funcționează primul Centru de Excelență din județul Timiș, deschis în clădirea în care învață elevii de gimnaziu de l Liceul “Grigore Moisil”.

Pentru început, aici vor lucra cu peste 360 de elevi, cei mai buni din Timișoara, 15 profesori, care-i vor pregăti pentru a obține performanță la 12 discipline: Limba Română, Matematică, Fizică, Biologie, Informatică, Limba Engleză, Limba Franceză, Istorie, Științe Sociale, Geografie, Arte și Istorie.

Dacă Primăria Timișoara va aproba bugetul propus de conducerea Centrului de Excelență pentru anul 2017, vor fi angajați încă opt profesori care să se ocupe de elevi.

Acest centru de excelență susține performanța înaltă. Din cele 27 de posturi de profesori disponibile, au fost ocupate 15, pentru început. Începând cu luna decembrie, Primăria Timișoara și Consiliul Local Timișoara alocă finanțare pentru plata acestor 15 posturi. Procedurile pentru selecția profesorilor și a copiilor s-au desfășurat în lunile octombrie și noiembrie. S-au înscris peste 850 de copii, dar noi am putut selecta 362 de cereri. Peste 500 au rămas în stand-by. În momentul în care Primăria Timișoara va aproba bugetul propus de noi pentru anul 2017, corespunzător celor 27 de posturi, se va putea trece la creșterea numărul copiilor acceptați, din semestrul doi”, a declarat, Mariea Ștefan, directorul Centrului de Excelență din Timișoara.

Acest centru este unul pentru performanță, se va investi în pregătirea pentru performanță a acestor copii. Deocamdată, sumele de bani pentru plata profesorilor care-i vor pregăti pe copii vin de la Primăria Timișoara”, a explicat, astăzi, Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *