3,5 milioane de euro – suma FABULOASĂ necesară mutării secţiilor de psihiatrie în afara Timişoarei. Cine vrea să-i aloce

3,5 milioane de euro – suma FABULOASĂ necesară mutării secţiilor de psihiatrie în afara Timişoarei. Cine vrea să-i aloce

- in Sanatate, Slider
0
psihiatrie timisoara

În Timişoara, pacienţii cu afecţiuni psihice sunt trataţi aproape de centrul oraşului, în cartierul Iosefin. Mai mult, clădirea în care-şi desfăşoară activitatea cele două secţii de psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, de pe strada Văcărescu, este retrocedată. Acesta este motivul pentru care unitatea medicală este nevoită să plătească, în fiecare lună, o chirie fabuloasă de 33.000 lei. Asta în condiţiile în care bolnavii sunt internaţi în saloane care arată jalnic, iar imobilul nu poate fi reabilitat.

În aproximativ doi ani, pacienţii cu afecţiuni psihice ar putea fi trataţi într-o clădire la standarde europene. Totul pentru că reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş, instituţie care administrează cel mai mare spital din vestul ţării, au de gând să mute cele două secţii de psihiatrie în afara oraşului, în localitatea Giroc, în fosta unitate militară. Pentru ca acest lucru să devină realitate, clădirea lăsată în paragină de mulţi ani trebuie reabilitată.

“Mutarea se va realiza prin finanţare directă şi totală din partea CJ Timiş. Vorbim de 3,5 milioane de euro pentru realizarea noii secţii de psihiatrie care va funcţiona în Giroc. Proiectul este prevăzut a fi realizat în 24 luni, dar eu sper să se facă mai repede, pentru că secţiile de psihiatrie de pe strada Văcărescu sunt destul de depăşite”, a anunţat Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Miercuri, pe masa aleşilor judeţeni va sta un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru “Reamenajarea Spitalului de Neuropsihiatrie, Timişoara”.