33 de maşini parcate neregulamentar, ridicate de poliţiştii locali din Timişoara

33 de maşini parcate neregulamentar, ridicate de poliţiştii locali din Timişoara

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali au continuat acțiunile organizate în comun cu reprezentanții SDM în vederea luării măsurilor de fluidizare a traficului obstrucționat de autovehiculele parcate neregulamentar, în Timişoara.

Astfel, de la începutul lunii, pe lângă sancțiunile aplicate, un de 33 de autovehicule care staționau neregulamentar au fost ridicate din dispoziția polițiștilor locali. Dintre acestea, cele mai multe constatări au fost în ceea ce privește staționarea pe pistele pentru biciclete și blocarea căilor de acces către curți, incinte, parcări etc. De număr asemenea, au existat și un număr semnificativ de sancțiuni aplicate în cazul autovehiculelor parcate pe locurile special destinate persoanelor cu dizabilități, Poliția Locală acordând atenție sporită în astfel de cazuri deoarece este necesar să ne aliniem la cerințele europene și să sprijinim prin acțiunile noastre persoanele aflate în dificultate. Mai mult, au existat situații, cum a fost în cursul zilei de ieri pe Bdul Republicii, când conducători auto au parcat astfel încât au blocat și pista pentru bicicliști și trotuarul, astfel încât nu se mai puteau deplasa nici bicicliștii, nici pietonii. Numai la acest capitol au fost aplicate, de la începutul acestei luni un număr de 176 de sancțiuni contravenționale, în total pe linie rutieră, la OUG 195/2002, fiind aplicate peste o mie de sancțiuni.

Atragem atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare, și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor, sancțiunile pentru aceste situații fiind între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, iar în cazul ridicării se achită și o taxă către SDM”, a atenţionat Poliţia Locală Timişoara, joi 29 martie.

Gh. M.