3 milioane de euro pentru OncoGen Timișoara

3 milioane de euro pentru OncoGen Timișoara

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Joi 19 iulie, de la ora 11.00,  Spitalul Clinic Județean Timișoara lansează proiectul ,,Inițiativa comună România-Serbia împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră: îmbunătățirea diagnosticului și tratamentului tumorilor maligne – ROSECAN”, a Centrului de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen Timișoara.

Bugetul proiectului  este de  12 milioane de euro, din care peste 3  milioane de euro sunt alocaţi centrului  OncoGen, iar contribuţia  instituției reprezintă 2% din valoarea acestuia.

Obiectivul ROSECAN îl reprezintă dezvoltarea oncologiei în zonă, printr-o construirea unei infrastructuri moderne şi eficiente, cu scopul de a asigura accesul la servicii de înaltă calitate pentru diagnosticul și  tratamentul cancerului. În cadrul proiectului, Centrul OncoGen va  elabora aplicaţii software dedicate, care vor fi implementate ulterior  în toate spitalele din regiune și va achiziţiona echipamente specifice  pentru diagnostic personalizat în cancer, prin secvențiere.

Tehnica secvențierii permite identificarea exactă a genelor implicate în apariția și dezvoltarea cancerului, asigurând diagnosticul de precizie al bolii și personalizarea terapiei. Această abordare inovativă aduce medicina românească la nivelul performanței de ultimă oră pe plan internațional, care țintește vindecarea bolii sau prelungirea duratei și calității vieții.

Gh. M.