3 miliarde de lei pentru modernizarea caii ferate Caransebes-Timisoara. CFR a lansat licitatia

3 miliarde de lei pentru modernizarea caii ferate Caransebes-Timisoara. CFR a lansat licitatia

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri, Utile
0

În cazul în care va primi finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, CFR intenționează să modernizeze calea ferată Caransebeș-Timișoara. Valoarea investiției se ridică la peste trei miliarde de lei, iar la finalul lucrărilor trenurile vor putea circula cu o viteză de până la 160 km/h.

Modernizarea căii ferate Caransebeș-Lugoj-Timișoara, scoasă la licitație. Proiect de 3 miliarde de lei propus pentru finanțare prin PNRR. Încă o veste bună pentru domeniul feroviar: azi au fost scoase la licitație pentru proiectare și execuție lotul 1 (Caransebeș-Lugoj, cu o lungime de 39,5 km) și lotul 2 (Lugoj – Timișoara Est, lung de 53,9 km). La finalizarea lucrărilor, timpul de parcurs dintre Caransebeș și Timișoara va fi de sub o oră pentru trenurile de călători, viteza maximă fiind de până la 160 de km/h”, a declarat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Potrivit ministrului Drulă, pe tronsonul 1: vor fi construiți 24 de km de linii noi, se vor reabilita 12 poduri și 49 de podețe; va fi construit un pasaj denivelat; se vor implementa 4 instalații de centralizare electronică; se reabilitează clădirile pentru călători din Caransebeș, Zăgujeni și Găvojdia, iar cea din Căvăran se va reconstrui; încă o clădire nouă va fi ridicată în gara din Caransebeș, pentru mentenanța și revizia trenurilor.

De asemenea, pe tronsonul 2: vor exista 20 de km de linii noi; 14 poduri și 40 de podețe vor fi reabilitate și se va construi un pasaj denivelat; și pe acest tronson vor fi implementate instalații de centralizare electronică – 5 la număr; se vor reconstrui sau reabilita clădirile gărilor din stațiile Lugoj, Belinț, Topolovăț, Recaș și Remetea Mare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *