270 de milioane de lei, suma pe care vrea s-o aloce Consiliul Judetean Timis pentru investitii, in 2019

270 de milioane de lei, suma pe care vrea s-o aloce Consiliul Judetean Timis pentru investitii, in 2019

Consiliul Județean Timiș intenționează să aloce o sumă uriașă de bani pentru continuarea unor investiții sau pentru unele noi în anul 2019. În urmă cu câteva zile, pe site-ul instituției, a fost publicată “propunerea proiectului pentru bugetul propriu al județului Timiș pe anul 2019”, din care aflăm că CJ va aloca pentru investiții aproape 270 de milioane de lei.

Printre prioritățil CJ Timiș se numără reabilitarea fațadei clădirii în care instituția își desfășoară activitatea sau modernizarea sistemului audio-video din Sala Revoluției. Dacă ne referim la investiții noi, instituția alocă 4,75 milioane lei pentru realizarea unui centru de colectare legume-fructe la Tomnatic și tot aceeași sumă pentru construirea unui bazin de înot didactic.

CJ Timiș nu a uitat nici stadionul “Dan Păltinișanu”, aflat în paragină, și vrea să aloce un milion de lei pentru “lucrări desființare” a acestuia. Toodată, se vor face și pași astfel încât Clinica de Psihiatrie a Spitalului Județean Timișoara să fie mutată de pe str. Văcărescu, fiind prevăzută o sumă de 160.000 lei pentru documentația tehnico-economică.

Sume importante de bani vor fi alocate și în domeniul sănătății, fiind vorba despre peste 17 milioane de lei doar pentru investiții. Astfel, sunt prevăzute fonduri pentru Clinica de Mari Arși, amenajarea unei parcări la Spitalul Județean Timișoara și continuarea lucrărilor la Clinica de Urologie și la compartimentul de transplant renal.

Și pentru capitolul Transporturi, CJ Timiș vrea să aloce aproape 128 de milioane de lei, bani care merg pe modenizarea și asfaltarea unor drumuri. De asemenea, va fi lărgite la patru benzi un sector de drum care leagă Timișoara de Dumbrăvița, precum și șoseaua care duce de la Timișoara la Moșnița Nouă. Totodată, va fi lărgit la patru benzi și drumul cuprins între DN 69 și Sânandrei și va fi realizat un drum de legătură între Autostrada A1 și Aeroportul Internațional Timișoara.