26 de bicicliști și șase pietoni amendați de polițiștii rutieriști

26 de bicicliști și șase pietoni amendați de polițiștii rutieriști

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiști rutieriști au acționat sâmbătă, 19 noiembrie, în sistem integrat împreună cu polițiștii de la Biroul Rutier-Drumuri Naționale și cu cei de ordine publică din cadrul celor 5 secții urbane și rurale ale Poliției municipiului Timișoara pentru combaterea principalele cauze generatoare de accidente.

Aceștia au desfășurat activități pentru combaterea nerespectării limitei legale de viteză, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului/ drogurilor, fiind controlați atât bicicliștii cât și pietonii.

Sâmbătă, au acționat 39 de polițiști care au controlat 216 autovehicule, au legitimat 238 de persoane, au efectuat 61 de testări cu aparatul etilotest și 2 cu aparatul drugtest.

Au fost aplicate 135 de sancțiuni contravenționale în valoare de 26.379 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere conform OUG 195/2002 R și 4 sancțiuni în valoare de 600 lei pentru încălcarea ordinii și liniștii publice conform Legii 61/1991. Dintre cele 135 de sancțiuni aplicate la regimul rutier, 50 au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză de către conducătorii auto, 26 au fost aplicate bicicliștilor și 6 pietonilor“, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Au fost constatate și trei infracțiuni, o conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, o conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihotrope, o conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Au fost reținute 12 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *