Percheziții la “regele cerealelor” din Banat. Cum a fraudat statul

Percheziții la “regele cerealelor” din Banat. Cum a fraudat statul

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Cristian Popa, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din județul Timiș ce activează în domeniul Agriculturii, cunoscut și sub numele de “regele grânelor”, s-a numărat printre cei vizați de perchezițiile care au avut loc, în această dimineață.

În total, procurorii DNA Timișoara, însoțiți de mascați, inspectori ANAF și Antifraudă, au efectuat percheziții în șase locații din Timișoara și din localități din județul Timiș, la sediile unor firme și la locuințele unor persoane fizice.

Procurorii DNA efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție comise în perioada 2009-2013. Concret, este vorba de fraude cu cereale, statul român fiind prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

Patronii firmelor din Timiș erau ajutați de oameni de afaceri din Serbia să falsifice o serie de facturi. Procurorii au ridicat mai multe docucumente, iar cinci persoane au fost aduse la audieri, fiind cercetate pentru evaziune fiscală și constituire de grup infracțional organizat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *