224 de tone de material antiderapant împrăștiat, noaptea trecută, pe străzile din Timișoara

224 de tone de material antiderapant împrăștiat, noaptea trecută, pe străzile din Timișoara

- in Administratie, Locale, Stiri
0

S-a intervenit și noaptea trecută pentru prevenirea formării poleiului în Timișoara. Astfel, comitetul de iarnă al primăriei care monitorizează situația din oraș, a luat câteva măsuri.

Conform primăriei s-a intervenit, încă de aseară de la ora 19, cu 10 utilaje pentru prevenirea formării poleiului pe căile de acces, de intrare și ieșire din oraș, pe poduri, pasaje și pe străzile principale. S-a folosit o cantitate de 224 tone de material antiderapant(sare) pe o suprafață de 2243678 mp din municipiul Timișoara. În stațiile STPT s-a acționat începând de aseară, de la ora 20. De asemenea, în această dimineață foarte devreme, de la ora 4, 100 de persoane au lucrat manual împotriva poleiului și a gheții pe raza întregului municipiu, cu prioritate în zonele școlilor, spitalelor, piețelor.

Primăria Timișoara anunță că la această oră se circulă în condiții de siguranță.

Vă reamintim că în conformitate cu HCL 371/2007, art. 2, cetățenii, instituţiile publice, firmele, persoanele juridice şi asociaţiile de proprietari au obligația de a îndepărta zăpada şi gheața de pe trotuarele din faţa imobilelor şi a clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, imediat după ninsoare. Aceștia au obligația și de a curăţa rigolele din faţa caselor sau magazinelor și de a îndepărta zăpada și gheața(țurțurii) de pe acoperişurile imobilelor, de pe burlane sau de atenţionare a pietonilor asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. Neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior se sancționează contravențional“, transmite primăria.

Pentru a sesiza orice probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe teritoriul orașului, cetățenii au la dispoziție următoarele numere de telefon: 0737.770.527, 0356/401051, 0356/401052, 0356/918 – dispecerate SC Brantner Servicii Ecologice SRL, disponibile non-stop. De asemenea, se poate anunța prin Biroul Salubrizare din cadrul primăriei, la numărul de telefon 0256/408335 sau direct pe site-ul municipalității www.primariatm.ro, la secțiunea Sesizări/Străzi și trotuare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *